Gemeente Enschede

Op 1 juli opent wethouder Koomen de Multiculturele Markt


Enschede, 30 juni 2011

Myra Koomen, wethouder Werk & Inkomen en arbeidsmarktbeleid, zal vrijdag 1 juli om 17.00 uur op het podium op de Oude Markt in Enschede de Multiculturele markt openen. Ze geeft dan ook het officiële startsein voor de FIFE (Female Inspiration Festival) Vrouwenbeurs 2011 "Lef, love & money" dat op 11-11-11 in het Muziekkwartier in Enschede zal plaatsvinden.

Sinds 2010 wordt de Multiculturele Markt Enschede georganiseerd door de Stichting Multicultureel Platform Enschede. De stichting heeft als doel de multiculturele gemeenschap optimaal te integreren in de samenleving, met behoud van de eigen cultuur. Zij doet dat zonder enig winstbejag of geldelijk gewin.

FIFE Vrouwenbeurs 2011 wordt mogelijk gemaakt door onder andere WOMEN Inc., P-team Twente, Werkplein Enschede en de gemeente Enschede. Het doel van de FIFE Vrouwenbeurs is om vrouwen te inspireren te participeren. Aanwezige vrouwen in een financiële achterstandspositie worden in verbinding gebracht met werkende, succesvolle vrouwen. Op deze manier worden ze gestimuleerd om economisch zelfstandig te worden.

Myra Koomen: "Zowel met de multiculturele markt als met FIFE voegen we in Enschede daadwerkelijk iets toe. Of het nu gaat om integratie, emancipatie of diversiteit, we reiken mensen die het nodig hebben kansen aan. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld 10.000 Twentse vrouwen werkloos. Ontzettend jammer, want ik ben ervan overtuigd dat iedereen plezier en voldoening kan halen uit een passende baan".