Universiteit Twente

Studeren met iPads

30 juni 2011

De afdeling Professional Learning & Development van de Universiteit Twente start in september met de pilot `digitalisering van het onderwijs'. Alle deelnemers van de afdeling Professional Learning van de faculteit Management en Bestuur ontvangen in plaats van studiemateriaal in mappen een eigen iPad. Hierdoor is het studiemateriaal altijd binnen handbereik.

"De verstrekking van de iPads past binnen onze ambitie. We lopen graag voorop als het gaat om eigentijds studeren," zegt Helma Hoving, zakelijk directeur van de afdeling Professional Learning & Development. "Daarbij sluit deze nieuwe vorm van studeren ook aan bij het High Tech, Human Touch profiel van de Universiteit Twente. Wij zien deze nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. Nog een reden voor het gebruik van de iPad is dat we op deze wijze aansluiten bij de duurzaamheids-doelstellingen van de universiteit. Door de introductie van de Ipad kunnen we een enorme hoeveelheid papiergebruik reduceren."
"Door het gebruik van iPads hopen we dat de deelnemers nog meer betrokken zijn bij elkaar. Informatie-uitwisseling gaat snel en eenvoudig. Films, beelden en artikelen doorsturen is heel gemakkelijk. De deelnemers hebben het meest recente materiaal altijd binnen handbereik, dit is ook handig tijdens het reizen," stelt Helma Hoving.

De afdeling Professional Learning & Development richt zich op managers, professionals, adviseurs en bestuurders die in de publieke- en private sector werkzaam zijn en zich in
hun functie verder willen ontwikkelen of zich voor willen bereiden op toekomstige stappen in hun loopbaan. Het aanbod varieert van (deeltijd)programma's die leiden tot een Mastertitel tot incompanyprogramma's op maat en actualiteitencolleges.

Wilt u meer informatie over de opleidingen die de afdeling Professional Learning & Development u kan bieden? Klik dan hier. Voor het najaar zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Miriam Iliohan, via telefoonnummer: 053-489 4104.