Gemeente Eemnes

Op donderdag 30 juni aanstaande organiseren de burgemeesters van de drie BEL-gemeenten een veteranendag voor oude en jonge veteranen die in Blaricum, Eemnes en Laren wonen. Het doel van deze veteranendag is het tonen van waardering voor hun inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies. Ook biedt de bijeenkomst een goede gelegenheid om contacten te leggen of te hernieuwen en herinneringen op te halen.

Uitnodiging
Alle veteranen uit Blaricum, Laren en Eemnes die ingeschreven staan bij het Veteraneninstituut hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen. Bent u een veteraan in één van de BEL-gemeenten die niet staat ingeschreven bij het Veteraneninstituut? Dan kunt ook u zich aanmelden: u bent hartelijk welkom!

Informatie/aanmelden
De veteranenbijeenkomst is in (bij) het gemeentehuis van Blaricum aan de Kerklaan 16. De ontvangst is vanaf 12.00 uur. Veteranen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich voor 22 juni aanstaande via mevrouw Wijnberg van het collegesecretariaat van Blaricum aanmelden, tel. (035) 7513225 of e-mail: r.wijnberg@blaricum.nl. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over de veteranenbijeenkomst.

Nederlandse veteranendag
Op 25 juni aanstaande (de laatste zaterdag van de maand juni) is de nationale viering van de Nederlandse Veteranendag. Tijdens deze dag wordt nationaal meer bekendheid gegeven aan en waardering getoond voor onze veteranen. Nederland kent inmiddels een lange traditie als het gaat om de inzet van ons leger: de Tweede Wereldoorlog, Indië, Nieuw-Guinea, Korea, Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak en Afghanistan. Dit betekent dat er anno 2011 ongeveer 120.000 Nederlandse veteranen zijn. Naast de nationale Veteranendag worden in een groeiend aantal gemeenten op lokaal niveau initiatieven voor veteranen ontplooid.

Sinds 2009
In 2009 hebben de burgemeesters van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren besloten om jaarlijks een bijeenkomst te organiseren voor alle veteranen die in de drie (BEL-) gemeenten wonen.

De eerste Veteranenbijeenkomst in 2009 was in Eemnes; in 2010 was de gemeente Laren gastheer. Dit jaar is de organisatie in handen van de gemeente Blaricum.