Ingezonden persbericht


Edelhert en doe-tips!

Vernieuwing Bezoekerscentrum Gelderse Poort

Altijd al een hert van dichtbij willen zien? Of zoek je tips voor wandelen en dieren spotten? Kom dan naar het Bezoekerscentrum Gelderse Poort in het Natuurmuseum Nijmegen. Onze nieuwe aanwinsten zorgen voor een extra leuk uitje!

Rond Nijmegen, Groesbeek, Millingen en Arnhem liggen prachtige heuvels en rivieren. In dit unieke Nationaal Landschap Gelderse Poort is van alles te beleven. Het Natuurmuseum heeft doorlopend een bezoekerscentrum over de natuur en de activiteiten in dit gebied. Leuk voor bedrijfsuitjes, vriend(inn)enclubs, senioren, families, scholen en BSO. Kom langs en ontdek van alles via onze nieuwe opgezette dieren! Bekijk interessante stenen, natuurfilms en -games op computers en nog veel meer. Ook zijn er allerlei uittips voor wandelen, fietsen en speuren naar bevers, wilde paarden, zwijnen en herten.

Verder heeft het Natuurmuseum altijd een leuke wisseltentoonstelling, die momenteel over natuur in de stad gaat. Als je naar buiten wilt, kun je meedoen aan ontdekkingstochten op elke tweede woensdag van de maand. Of ga met een gids op pad in een heuvelexpeditie (Berg en Dal), hertensafari (Groesbeek) of natuur-/schapentocht door de uiterwaarden (Nijmegen, Millingen). Scholen kunnen veldlessen boeken en leskisten lenen. Maar je kunt bij ons gewoon ook even lekker uitrusten en kijken naar een film over de Gelderse Poort, onder het genot van een kopje koffie.

Het Bezoekerscentrum Gelderse Poort zit vlakbij de Nijmeegse winkels en op tien minuten lopen van de prachtige natuur. De komende maanden voegen we steeds nieuwe dingen toe om het bezoekerscentrum actueel te maken. Zo verwachten we in de loop van de zomer een 'reuzencomputer' met aanraak-game, kleurrijke kasten en een waterspeelbak. We werken samen met onder meer Radboud Universiteit, Zoogdiervereniging, Vogelvereniging, Staatsbosbeheer, IVN, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, ARK, VVV, scholen, kinderopvang, toeristische ondernemers en boeren in de Ooijpolder.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024-3297070. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt ¤ 4,00 voor volwassenen, ¤ 2,50 voor kinkinderen en ¤ 3,00 voor 65+. Museumkaart is geldig. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.