Gemeente Vlaardingen



-

Nieuw coalitieakkoord: samen actief investeren in Vlaardingen

29-06-2011 |

Samen actief investeren in Vlaardingen is de titel van het nieuwe coalitieakkoord. De coalitie bestaande uit de politieke partijen PvdA, GroenLinks, CDA, SP, D66 en ChristenUnie/SGP wil bezuinigen en investeren met alle Vlaardingse instellingen, bedrijven, burgers en politieke partijen. Deze coalitie sluit niemand uit en investeert in het Vlaardingen van nu met het oog op 2030.

Bezuinigen en investeren
De realisatie van de bezuinigingstaakstelling van 17 miljoen euro is een harde randvoorwaarde voor deze coalitie. De financiële uitgangspunten uit de meerjarenbegroting 2011-2014 vormen de basis voor het financiële beleid. Wel worden de bezuinigingen mogelijk op onderdelen anders ingevuld. De uitvoering van het integraal inrichtingsplan Broekpolder wordt in overleg met de Federatie Broekpolder getemporiseerd.

Vlaardings museum
Het voortbestaan van het Vlaardings museum is veilig gesteld. De noodzakelijke nieuwbouw van het museum gaat op zo kort mogelijke termijn van start. De subsidie wordt gemaximeerd op EUR 400.000,--.

Duurzame renovatie stadskantoor
De organisatie wordt centraal gehuisvest in een duurzaam, gerenoveerd stadskantoor aan het Westnieuwland. Na de realisatie van het gerenoveerde stadskantoor is de gemeentelijke huisvesting klimaatneutraal.

Actieplan economie
De coalitie wil de lokale economie stimuleren. Samen met de lokale bedrijven en instellingen stelt de coalitie een actieplan economie op. Dit actieplan is gericht op het creëren van een aantrekkelijk ondernemersklimaat, welvaart en werkgelegenheid voor zowel de korte als lange termijn.

Collegeprogramma
Het coalitieakkoord 2011-2014 beschrijft op hoofdlijnen de koers van het nieuwe college. Het college werkt het coalitieakkoord verder uit in een collegeprogramma. Dit collegeprogramma verschijnt met de meerjarenbegroting 2012-1015 waarin de financiële onderbouwing van dit akkoord wordt uitgewerkt.

Deeltijdwethouders
Gezien de samenstelling van deze coalitie nemen in het college zes wethouders zitting. Deze zes wethouders zijn Hans Versluijs (PvdA), Jan Robberegt (GroenLinks), Cees Oosterom (CDA), Arnout Hoekstra (SP), Ruud de Vries (D66) en Ruud van Harten (ChristenUnie/SGP). Omdat de coalitie de huidige formatie-omvang van het college niet wil overschrijden, werken alle wethouders in deeltijd. De wethouders Versluijs, Robberegt en Oosterom werken 90%, de wethouders Hoekstra, De Vries en Van Harten werken 80%.

Zie ook

Documenten


* Coalitieakkoord 2011-2014

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000