Gemeente Vlaardingen



-

Declaraties collegeleden in orde

29-06-2011 |

De declaraties van de collegeleden zijn onderzocht en in orde bevonden met uitzondering van de declaraties van de parkeerkosten bij dienstreizen. In een enkel geval is de termijn van indienen van declaraties overschreden. Dat is de belangrijkste conclusie van burgemeester Tjerk Bruinsma op basis van het concept onderzoeksrapport van Deloitte.

Bij de afronding van het onderzoek heeft zich een "klokkenluider" gemeld in de persoon van wethouder Leo ten Have. Hij heeft bij de accountant gemeld dat er mogelijk onregelmatigheden in de declaraties zitten. Dit is voor Deloitte aanleiding geweest om uitsluitend een conceptrapportage op te stellen. Gelet op dit gegeven en aantijgingen van een collegelid naar zijn collega's heeft de burgemeester besloten een forensisch onderzoek in te stellen. "Er mag geen spoor van twijfel blijven bestaan over de declaraties van de collegeleden in de afgelopen periode. Integriteit is het allerbelangrijkste wat er voor mij is", aldus burgemeester Bruinsma.

Burgemeester Tjerk Bruinsma heeft de accountant van de gemeente, Deloitte, op 14 juni 2011 opdracht gegeven de declaraties van de collegeleden te onderzoeken over de periode van 29 april 2010 tot en met 14 juni 2011. Oorzaak voor dit onderzoek is de publieke discussie die sinds vrijdag 10 juni 2011 gevoerd wordt over de hoogte en juistheid van de declaraties van de wethouders uit dit college van burgemeester en wethouders.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000