Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.00 uur

Utrecht, 29-06-2011

Diefstal snorscooter

NIEUWEGEIN Agenten hielden op dinsdagavond 28 juni een jongen aan op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een snorscooter.

Rond 17.40 uur kreeg de politie de melding dat meerdere jongens op de Sluyterslaan met een scooter aan het slepen waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen de scooter aan in een flatportiek. Zij namen de scooter, waarvan het stuurslot was geforceerd, in beslag. Ter plaatse zagen de agenten één van de verdachten, een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, lopen. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

De scooter bleek van een 20-jarige jongeman uit Nieuwegein te zijn. Het voertuig was vanaf het Wenckebachplantsoen gestolen. De eigenaar deed aangifte. Tegen de aangehouden verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort.

Kop-staart

NIEUWEGEIN Een automobilist raakte op dinsdagmiddag 28 juni gewond bij een kop-staartaanrijding.

Rond 15.20 uur reed een 23-jarige automobilist uit Maurik over de Zandveldseweg. Voor hem reed een 46-jarige automobiliste uit Vianen. De Mauriker zag te laat dat de Vianeese stilstond, met een kop-staartaanrijding tot gevolg. De vrouw werd met nekletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Beide autos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept.

Aanrijding met drank op

HOUTEN Een automobilist ging er op dinsdagavond 28 juni na een aanrijding vandoor. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 20.00 uur reed een 24-jarige automobilist uit Maarssen over de Rondweg. Ter hoogte van de kruising met De Staart sloeg hij linksaf. Op dat moment kwam hem over de Rondweg een 42-jarige automobilist uit Werkhoven met een bestelauto tegemoet, met een aanrijding tot gevolg.

De auto van de Maarssenaar liep zware achterschade op en was total loss. De bestelauto liep schade aan de voorzijde op, maar was nog wel rijdbaar. Tussen beide automobilisten ontstond een woordenwisseling over de schuldvraag, waarna de man uit Werkhoven in zijn bestelauto stapte en wegreed zonder zijn gegevens achter te laten. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse.

Aan de hand van het kenteken van de auto van de Werkhovenaar, achterhaalden de agenten zijn adres. Zij gingen daarheen en hielden de man aan op verdenking van doorrijden na een aanrijding. Tevens bleek dat de man te veel had gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 295 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en voor het rijden onder invloed van alcohol.