Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.00 uur

Utrecht, 29-06-2011

Meer dan honderd

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole op dinsdagavond 28 juni bleek dat veel automobilisten zich niets aantrokken van de maximumsnelheid van 100 km/u.

De politie hield van 19.00 uur tot 20.00 uur een snelheidscontrole op de Zuilense Ring. In dat uur passeerden 956 voertuigen de radar, 104 bestuurders reden te hard. De topper reed maar liefst 171 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Poging inbraak

OUDEWATER Twee jongens probeerden op dinsdagochtend 28 juni in te breken in een woning. Zij werden betrapt, maar wisten te ontkomen.

Rond 10.45 uur bevond een 29-jarige vrouw zich in haar woning aan de G.R. van Kinschotstraat. Er werd tot tweemaal toe aangebeld, maar omdat zij druk was, deed zij niet open. Kort daarna hoorde zij dat er werd geprobeerd een bovenlichtje open te breken. Zij liep naar buiten en trof daar twee jongens aan. Zij waren stomverbaasd te worden betrapt, stamelden een smoesje en gingen er op een scooter vandoor.

Signalement

Blanke jongen, 16-18 jaar, ± 1.75 meter, donkerblond krullend haar, smal gezicht met puisten, grijze ogen en hij droeg een bermuda en een zwart shirt. Hij bestuurde de zwarte scooter.

Blanke jongen, 16-18 jaar, ± 1.75 meter, klein rond gezicht en hij was kaalgeschoren of had zeer kort stekelhaar. Hij droeg een grijs sweatshirt met capuchon en rits. De twee gingen ervandoor op een zwarte scooter met voorop een kleine rode driehoek.

Aan getuigen van de poging tot inbraak en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond

MIJDRECHT Een fietser raakte op dinsdagmiddag 28 juni gewond bij een frontale aanrijding met een auto.

Rond 15.05 uur reed een 49-jarige automobilist uit Woerdense Verlaat over de Ondernemingsweg. Bij de kruising met de Industrieweg sloeg hij linksaf, maar zag daarbij een hem tegemoetkomende 68-jarige fietser uit Mijdrecht over het hoofd. De fietser botste frontaal op de auto en kwam ten val. Hij liep letsel in zijn gezicht op en werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.