Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 29-06-2011

Straatroof

UTRECHT Op de Oude Kerkstraat vond dinsdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 32-jarige man uit Utrecht stond omstreeks 20.15 uur bij een parkeermeter ter hoogte van de kruising van de Biltstraat met de Oude Kerkstraat. De man pakte zijn portemonnee om een kaartje te kopen. Op dat moment kwam plotseling een scooter aanrijden. De bijrijder pakte in het voorbijrijden de portemonnee van het slachtoffer uit zijn hand. Het tweetal reed hierna hard weg in de richting van het centrum. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed en niet voor de politie wilde stoppen.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 22.20 uur een auto over de Voorstraat rijden. De bestuurder stond op een gegeven moment stil op de busbaan en sloeg vervolgens rechtsaf de Lange Viestraat in. Hier reed de automobilist tegen de richting in op de busbaan. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar deze reageerde niet en probeerde weg te komen. Op de Catharijnebaan werd de auto klemgereden en de 28-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 895 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd voor verhoor ingesloten.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kanaalstraat vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Omstreeks 13.15 uur reed een vrachtwagen over de Kanaalweg in de richting van de Socrateslaan. Uit tegenovergestelde richting kwam een 54-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto aanrijden. De 29-jarige bestuurder van de vrachtwagen had zijn combinatie niet onder controle en reed tegen de auto van de 54-jarige vrouw aan. Hierdoor begon de vrachtwagen te scharen en ramde nog twee autos die op de Kanaalweg geparkeerd stonden. De auto van de Utrechtse werd tegen een lantaarnpaal aangedrukt. Hierdoor moest de vrouw door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De vrachtwagenchauffeur moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 1280 ug/l uit. Dit is bijna zes maal de toegestane hoeveelheid. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Koperdieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 26 op maandag 27 juni heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij koper hadden gestolen van een bouwterrein.

Rond 01.30 uur werd de politie gebeld door een getuige die zag dat twee mannen zich verdacht ophielden op een bouwterrein aan de Dorbeendreef. Agenten gingen ter plaatse en konden twee mannen, 28 en 30 jaar uit Vleuten en Utrecht, aanhouden. In een garagebox van één van de verdachten troffen agenten een grote hoeveelheid kabels aan die afkomstig waren van het bouwterrein. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op woensdagmiddag ontstond een aanrijding tussen een auto en een fiets.

Omstreeks 14.25 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een fietser en een auto op de Oudenoord. Een 25-jarige vrouw uit Voorschoten reed met haar auto over de Oudenoord vanuit het centrum. Een 42-jarige man uit Utrecht reed op zijn fiets en stak ter hoogte van de Hogeschool de weg over en kwam voor de bestuurster van de auto van rechts. De bestuurster zag de man over het hoofd en een aanrijding ontstond. De man raakte gewond aan zijn nek en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw raakte niet gewond.