Gemeente Soest

Actie Met Belgerinkel naar de Winkel groot succes

29 juni 2011

Voor de 4e keer heeft Soest de landelijke
campagne Met Belgerinkel naar de Winkel uitgevoerd. Want fietsen is leuk, gezond en goed voor het milieu.

Iedereen die tijdens de actieperiode met de fiets naar de winkel ging, kon daar een stempeltje of stickertje krijgen op een speciale spaarkaart. Iedere volle ingeleverde spaarkaart deed, na de campagneperiode, mee voor één van de 89 kleine en grote prijzen, die door de Soester winkeliers beschikbaar zijn gesteld.

De hoofdprijs wordt aanstaande donderdag door wethouder Jannelies van Berkel (verkeer) uitgereikt. De overige prijswinnaars krijgen thuis een brief waarin staat wat ze hebben gewonnen en bij welke winkel ze dat, met die brief, op kunnen halen.

Prijswinnaars actie belgerinkel 2011 (PDF-formaat, 71,96 KB)

De stijgende lijn van voorgaande jaren heeft zich dit jaar voortgezet. Meer winkeliers deden mee en veel meer volle spaarkaarten zijn dit jaar ingeleverd (1.140 tegenover 801 vorig jaar).

Wethouder Witte (milieu) en Jannelies van Berkel (verkeer) kijken met een tevreden blik naar de cijfers. "Een grote hoeveelheid niet-uitgestoten CO2. Wat een effect hebben die kleine ritjes!"

Berekeningen laten ook zien dat er dit jaar tijdens de campagne zo'n 18.000 km is gefietst en dus zo'n EUR 1.900 aan brandstofkosten is uitgespaard, dankzij de vele enthousiaste deelnemers aan de actie. 26% van de deelnemers zegt ook meer de fiets gepakt te hebben voor de kleine fietsritjes in het dorp en wil daar ook mee doorgaan.

De gemeente Soest wil iedereen hartelijk bedanken die heeft meegewerkt aan dit resultaat. Natuurlijk gaat bijzondere dank uit naar de deelnemende winkeliers en de Fietsersbond Soest. Zonder hen kon deze actie niet worden uitgevoerd.

PDF bestanden kunt u openen met de gratis Adobe Reader.