Dura Vermeer

Berkel en Rodenrijs - 29 juni 2011

Eerste paal Caleido geslagen

Joost Wilbrink, adjunct directeur van Dura Vermeer Bouw Rotterdam, wethouder Jan den Uil van de gemeente Berkel en Rodenrijs en een afgevaardigde vanuit de kopersvereniging hebben met het slaan van de eerste paal het officiële startschot gegeven voor de bouw van het project Caleido in Berkel en Rodenrijs.

Na maanden van uitstel en onzekerheid heeft PCS Holland House, een samenwerking tussen Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Dura Vermeer Bouw Leidschendam, de bouw van Caleido dan eindelijk in uitvoering kunnen nemen.

Kink in de kabel
Na een vlotte start van de ontwikkel en verkoop van de 60 PCS Ready2Go woningen, kwam er een kink in de kabel als gevolg van twee ingediende zienswijzen. In hun zienswijze hebben twee belanghebbenden bij de gemeente aangegeven bezwaar te hebben tegen het voorgenomen bouwplan. Na maanden van onzekerheid heeft de gemeente beide zienswijzen kunnen afwikkelen. Daarop heeft half maart de gemeenteraad positief op het plan kunnen besluiten. In de aansluitende periode die liep tot eind april is geen beroep ingesteld op het raadsbesluit. Daarmee was eindelijk de vergunning een feit en de weg vrij om het plan in uitvoering te nemen.

Feestelijk moment
Een als gevolg van de opgelopen vertraging voor de kopers was de start bouw een wel bijzonder feestelijk moment, omdat zij nu eindelijk zicht hebben op wonen in hun nieuwe woning en wij 60 woningen in uitvoering hebben kunnen nemen.

---