Gemeente Aalten


Voortgang realisatie glasvezelnetwerk

Dinxperlo
Vanaf medio november 2010 hebben door KPN en Lijbrandt in Dinxperlo uitgezocht of er interesse was naar een abonnement voor glasvezel, ook wel uitvraag genoemd. Op vrijdag 26 november 2010 verrichte wethouder Teeuwsen de openingshandeling. De uitvraag van KPN en Lijbrandt duurde tot 1 maart 2011, maar op 10 januari 2011 kwam het goede nieuws van Reggefiber dat zij in Dinxperlo het streefgetal van 30% hadden gehaald. Dit betekende dat er genoeg interesse was om het glasvezelnetwerk aan te leggen.

Ook de grondverkoop voor de twee POP-locaties, Beggelderdijk en Kerkpad aan Reggefiber is geregeld. POP staat voor Point of Presence, dit is een soort elektriciteitskast. Hier komen aan de ene kant de vezels vanaf de woningen binnen en aan de andere kant de hoofdkabel met alle signalen (zenders). Op vrijdag 24 juni werden de POP-kasten naast de Beggelderdijk en Aaldershuuslaan geplaatst. Reggefiber start in week 27 met de uitrol van het glasvezelnetwerk. Dit is wel onder voorwaarde dat de (graaf)werkzaamheden in Aalten en Bredevoort naar wens zijn opgeleverd.

Aalten en Bredevoort
De graaf- en legwerkzaamheden van Reggefiber lopen langzaam ten einde. Verwacht wordt dat deze werkzaamheden eind juni gereed zijn. In Aalten en Bredevoort wordt nu voornamelijk gewerkt aan het in huis brengen van de glasvezel.

Als u vragen heeft over de realisatie van het glasvezelnetwerk voor Glashart dan kunt u terecht bij onderstaande winkels. Aalten en Bredevoort: Euronics Stronks, Hogestraat 13 7122 BN te Aalten;
Dinxperlo: Energie Anders/Ster Service, Dr. Van der Meerstraat 6 te Dinxperlo

U kunt ook telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer (0315) 79 80 00 of een e-mail sturen naar: aalten@glashart.nl. Dit kan voor zowel vragen over Aalten, Bredevoort als Dinxperlo.

Voor klachten tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is een apart telefoonnummer beschikbaar (0570) 71 60 02. U kunt uw klacht ook kwijt bij de gemeente Aalten. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar: b.vandevooren@aalten.nl.