Diergaarde Blijdorp


---

Twee zeeleeuwtjes geboren in Blijdorp
29-06-2011
Na de geboortegolf in Blijdorp van o.a. een girafje, okapi, Visaya zwijntjes, hyena, zebra, kroeskoppelikaan en witkruinmangabey is het nu de beurt aan de zeeleeuwen. Op 11 juni schonk moeder Toos het leven aan een dochter, Loes genaamd, en op 24 juni volgde moeder Saar met zoon Steef. Moeder en jongen maken het goed, hoewel Toos even wat startproblemen had bij het zogen van het jong...

De eerste paar dagen verblijven moeder en jong doorgaans in alle rust achter de schermen om de moederbinding te versterken. Daarna worden ze bij de familiegroep gelaten, die in Blijdorp inmiddels uit veertien dieren bestaat. Dan duurt het nog zeker een week of twee voordat de jongen het water induiken, onder begeleiding van hun moeder. Ze krijgen dan letterlijk zwemlessen, want een zeeleeuw kan bij de geboorte niet meteen zwemmen.

De zeeleeuwharem wordt geleid door een volwassen mannetje. Dat was tot dusver zeeleeuw Billy, maar nu deze een dagje ouder wordt gedraagt hij zich steeds minder dominant. Het ziet er naar uit dat de jonge zeeleeuwman Nick het stokje van hem over zal nemen. Er wordt zelfs al gefluisterd dat het jong van Saar misschien zelfs een van zijn nakomelingen is!