Nieuws

Het Kanaal over voor de Hartstichting

woensdag 29 juni 2011

7 juli wordt de grote dag van Pascal Vernaeve. Dan zwemt hij Het Kanaal over. Voor de Hartstichting.

De keuze om zijn zwemtocht aan de Hartstichting te koppelen, is heel bewust gemaakt. Hij heeft van dichtbij gezien wat het inhoudt om te moeten revalideren na een hartaanval. En medicijnen te slikken. Zijn altijd gezonde en sportieve vader werd hier geheel onverwacht mee geconfronteerd. Het gaat nu gelukkig goed. Toch wil Vernaeve graag geld inzamelen om de strijd tegen hart- en vaatziekten te ondersteunen.

Uitdagingen
De 31-jarige Vernaeve is oorspronkelijk afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, maar woont nu in Londen. Zijn tocht over Het Kanaal is niet de eerste uitdaging die hij aan gaat. Eerder liep hij de Marathon van New York en beklom hij de Kilimanjaro. Sinds een jaar traint hij om van Folkestone naar Calais te zwemmen.

Steun Vernaeve
Pascal wordt gesponsord door familie, vrienden, collega's en kennissen. Hij heeft op dit moment al zo'n EUR 7.000 bij elkaar. EUR10.000 is zijn doel. Via de sites www.justging.com/Pascal-Vernaeve en mijnactie.hartstichting.nl kunt ook u zijn actie steunen (links openen in een nieuw venster).

Meer weten?
Vernaeve gaf een interview aan BN de Stem. Hierin vertelt hij meer over wie hij is, zijn motivatie en de manier waarop zijn idee is ontstaan. U kunt het artikel lezen op www.bndestem.nl (opent in nieuw venster).