Waterschap Dommel

op de oevers

Veel takken en bomen in de beken en op de oevers

Publicatiedatum : 29 juni 2011

Door de storm van de afgelopen dagen in met name het gebied rond Oirschot, Boxtel, Esch en Vught, zijn veel takken en bomen niet alleen op wegen, maar ook in het water gewaaid. Op diverse plekken liggen omgewaaide bomen over de beken of op de paden langs de beken. Waterschap De Dommel raadt daarom iedereen met klem af om de komende dagen langs beken te wandelen of te varen op de beken. In de beken liggen takken die niet zichtbaar zijn voor de roeier of bestuurder van een boot. Over het water en de wandelpaden hangen nog takken die plotseling kunnen afbreken. Ook is het niet raadzaam om over omgevallen bomen heen te klauteren.

Het zal zeker een week duren voordat alle takken en bomen zijn opgeruimd. Het waterschap is vanochtend met circa 30 mensen begonnen met het opruimen. De meest gevaarlijke situaties en de plekken waar kans is op het ontstaan van wateroverlast worden als eerste aangepakt. De komende dagen wordt de omvang van de schade nog nader geïnventariseerd.

Overigens zijn er tijdens de storm en hevige onweersbui geen noemenswaardige problemen door het water ontstaan. De meeste schade is veroorzaakt door windstoten.

Op de rioolwaterzuiveringen zijn geen problemen geweest. Wel is een enkel rioolgemaal uitgevallen door blikseminslag, maar vanochtend waren alle rioolgemalen al weer in bedrijf.

Stormschade Oirschot