CDA


Nieuws
Het CDA wil heel Gelderland digitaal bereikbaar woensdag 29 juni 2011

Aanleg digitale infrastructuur is provinciale opgave

Op woensdag 29 juni werd in Provinciale Staten de Uitvoeringsagenda behandeld. In de agenda worden beleidsaccenten genoemd waar de provincie Gelderland de komende bestuursperiode aan wil werken. Hiervoor is â¬825 miljoen beschikbaar. Hét moment voor het CDA om aandacht te vragen voor enkele van haar speerpunten.

Het CDA hecht aan een optimale digitale infrastructuur in de hele provincie. Een investering die de belangen van de Gelderse inwoners dient. Het CDA heeft Gedeputeerde Staten gevraagd om voortvarend een uitvoeringsplan digitale bereikbaarheid op te stellen.

CDA Statenlid Evy van Hemmen-Geerdinck: âNiet alleen bedrijven zijn gebaat bij snelle digitale verbindingen. Ook woningcorporaties, bibliotheken, sportverenigingen, onderwijsinstellingen en het buitengebied hebben hier een groot belang bij. Snelle verbindingen zijn nodig om te kunnen inspelen op de ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken en welzijn. Vooral voor de ontwikkeling van het landelijk gebied en de instandhouding van de voorzieningen in kleine kernen is een digitale infrastructuur op termijn noodzaak. Iedereen moet digitaal bereikbaar zijn.â

De beschikking over en het gebruik van een digitale infrastructuur legt de basis voor een actieve deelname aan de maatschappij. Het speelt in op het Nieuwe Werken. Diensten kunnen beter, sneller en goedkoper worden geleverd en de mobiliteit neemt af. Belangrijk met het oog op de vergrijzing en krimp is dat ouderen veel langer thuis kunnen blijven wonen.

De aanleg van een digitale infrastructuur vergt naar verwachting een forse investering. Het is een provinciale opgave omdat het de kerntaken economie, mobiliteit en ruimtelijke ordening verbindt.

HIER vindt u de motie.