Provincie Utrecht

Projectmanagement in Woudenberg naar hoger niveau

Binnen de gemeentelijke organisatie in Woudenberg wordt gewerkt aan het opstellen van een leidraad herstructurering projectorganisatie Woudenberg. Belangrijk knelpunt was dat de sturing van projecten onvoldoende geborgd was. In het bijzonder het onderscheid tussen rollen, verantwoordelijkheden en taken van bestuurlijk en ambtelijk opdrachtgever en projectleider. De deskundigenpool van het Aanjaagteam bood uitkomst.

Het risico dat deelactiviteiten niet integraal en tijdig werden uitgevoerd nam steeds verder toe. Project Het Groene Woud is een woningbouwproject en juist bij dit project waren de knelpunten en risico's zichtbaar. Het Aanjaagteam reageerde snel op de aanvraag van gemeente Woudenberg. Binnen enkele weken startte Henk Voulon, projectleider uit de deskundigenpool van het Aanjaagteam, als interim-projectleider in Woudenberg. Hij ging aan de slag met de herstructurering van de projectorganisatie van Het Groene Woud.

Handboek Projecten
De aandacht van Henk Voulon ging in de eerste maand met name uit naar het in beeld brengen van knelpunten in het project Het Groene Woud en het bewust organiseren van de sturing en planning van dit project. Na ongeveer zes weken was er inzicht in de structuur en cultuur van het project en kon Henk zijn inzet ook richten op de advisering over de Leidraad Herstructurering Projecten. Samen met de gemeentelijke concerncontroller levert Henk in juni 2011 een Handboek Projecten op. Dit handboek zorgt voor een zorgvuldige overdracht van de projectleiding.

Geslaagde samenwerking
Simone van der Marck, gemeentesecretaris, stelt dat zij bijzonder tevreden is over de samenwerking met en de voortvarende houding van het Aanjaagteam. Ook is zij aangenaam verrast door de kwaliteiten en competenties van de interim-projectleider Henk Voulon. Door zijn inzet is het daadwerkelijk mogelijk om projectmanagement in een kleine gemeente als Woudenberg naar een hoger niveau te tillen.

Project Het Groene Woud
Woningbouwplan Het Groene Woud is gelegen in de noordoost hoek van Woudenberg. Wonen in het Groene Woud is wonen aan de rand van de kern van Woudenberg in een landelijke omgeving. Vanaf 2007 tot 2016 worden er circa 400 levensloopbestendige woningen gebouwd. Levensloopbestendig wonen betekent dat de wijkbewoners van het Groene Woud nu én in de toekomst kunnen rekenen op voldoende voorzieningen en mogelijkheden in de buurt, zodat het wonen in de wijk voortdurend past bij de levensfase en bijbehorende behoefte van de bewoners.

Meer informatie?
Stuur een mail naar aanjaagteam@provincie-utrecht.nl of bel met het Aanjaagteam: 030-258 3245.