Provincie Utrecht

Recreantenatlas provincie Utrecht online

De recreantenatlas voor de provincie Utrecht is uit. Deze atlas, 'Regionale leefstijlenatlas Dagrecreatie', combineert de demografische gegevens van de inwoners met hun interesses, wensen en behoeften op het gebied van dagrecreatie. Zo kun je niet alleen het aanbod afstemmen op de vraag van de inwoners, maar ook de communicatie aanpassen aan de specifieke doelgroepen.

Begin 2011 hadden Recron en NBTC al, mede op initiatief van de provincie Utrecht, een koppelijk gemaakt tussen landelijke leefstijlenatlasdata (SmartAgent) en het landelijke dagtochtenonderzoek (CVTO). De recreantenatlas is hiervan een regionale uitwerking voor de provincie Utrecht.

Leefstijlprofielen
De recreantenatlas beschrijft de leefstijlprofielen van de vier regio's van de provincie: Amersfoort, Groene Hart & Vechtstreek, Utrechtse Heuvelrug & Kromme Rijn en Utrecht (stad). De uitgewerkte profielbeschrijvingen op gemeenteniveau zijn digitaal beschikbaar. Zo kan elke gemeente of regio zelf aan de slag met informatie die op dat moment voor hen van belang is. Van alle 26 gemeenten van de provincie is op wijkniveau informatie beschikbaar over vraagvoorkeuren. Gemeenten en uitvoeringspartners kunnen kostenloos een kaartbeeld en een recreantenatlas opvragen.

U kunt de recreantenatlas ook downloaden.

Zie het origineel
Meer informatie en opvragen profielbeschrijving/kaartbeeld per gemeente:
arno.ruis@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 91