Politie Rotterdam Rijnmond

Politie op zoek naar belangrijke getuige schietpartij Ellemeethof

Datum publicatie: 29-06-2011 16:16

Het rechercheteam dat de dodelijke schietpartij aan de Ellemeethof onderzoekt, komt graag in contact met een mogelijk belangrijke getuige. De politie deed deze oproep dinsdagavond ook in het tv-programma Opsporing Verzocht. Dit leverde vier tips op.

De schietpartij was op vrijdagavond 22 april 2011 (Goede Vrijdag) rond negen uur in de Ellemeethof. De 32-jarige Jürgen Bahadoer stond met twee Rotterdammers van 29 en 36 jaar bij een auto. Twee nog onbekende mannen kwamen op het drietal afgelopen en schoten gericht op Jürgen. Hij raakte zeer ernstig gewond en is diezelfde avond nog in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De politie hield eerder al de 29-jarige en 36-jarige Rotterdammer aan. Zij werden verdacht te hebben teruggeschoten naar de schutters. Beiden zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ook hield de politie een 33-jarige Rotterdammer aan wegens het voorhanden hebben van een vuurwapen. Tijdens een doorzoeking in de woning van de man is niet iets van belang voor het onderzoek aangetroffen. Hij is inmiddels heengezonden.

Getuigenoproep
Kort voor de schietpartij hebben Jürgen en zijn twee vrienden met een voor de politie nog onbekende man gesproken aan de Ellemeethof. Deze man beschikt mogelijk over belangrijke informatie voor het onderzoek. Van deze man is bekend dat hij tussen de 20 en 25 jaar oud is, dreadlocks heeft in zijn haar en vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. Nadat de man het drietal tien minuten voorafgaand aan de schietpartij aan de Elle-meethof kort sprak, liep hij vervolgens in de richting van de Schuddebeursstraat.

Bent u of kent u deze man, neemt u dan contact op met de politie.

Alle informatie met betrekking tot dit misdrijf is welkom. Het rechercheteam wat aan de-ze zaak werkt, is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7444488. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-57516586.