Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht: poging overval op juwelier Krommenie

Krommenie, 29-06-2011 o Woensdagochtend omstreeks 10.00 uur probeerden meerdere onbekende mannen een overval te plegen op juwelier Van Zaanen aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie.

Een klant stond voor de juwelier en zag een aantal donkergeklede mannen aankomen met gezichtbedekking en een wapen. De klant is vervolgens weggegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Juwelier van Zaanen heeft als preventiemaatregel een sluiswerking op de toegangsdeur. De deur gaat pas open als het personeel de klant in de winkel toelaat.Het personeel heeft de deur niet geopend voor de mannen en ze zijn vervolgens weggevlucht op een donker gekleurde scooter vanaf de Evenwichtstraat. In de omgeving van de Linoleumstraat is een soort gelijke scooter onbeheerd aangetroffen. De politie zette bij de zoektocht een helicopter en speurhonden in. Het is niet bekend hoe de verdachten hun weg zijn vervolgd. De politie heeft een buurtonderzoek gestart maar wil graag in contact komen met getuigen.

Heeft u iets verdachts gezien rond het tijdstip van de poging overval of heeft u andere belangrijke informatie over deze zaak? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.