Gemeente Lisse

Aanpak voor FC Lisse

FC lisse

Eind 2009 werd voor de gemeente Lisse duidelijk dat FC Lisse financieel in zwaar weer verkeerde. De problematiek ontstond voor een (groot) deel uit het beheer en de exploitatie van de sporthal. Nu is het zo dat de gemeente het plan heeft om de sporthal aan te passen tot sport-/ evenementenhal. Het accommodatiebeleid biedt de gemeente de mogelijkheid om de sporthal en het kunstgrasveld over te nemen.

Praktisch gezien is het ook wenselijk om de kleedaccommodaties te kopen van FC Lisse. Door de overname van de sporthal kan de gemeente haar plan waarmaken om er een gecombineerde hal van te maken en om bovendien daarmee het probleem van FC Lisse voor een groot deel op te lossen. De overname heeft namelijk een gunstig effect op de financiële huishouding van FC Lisse. .
Los daarvan staat FC Lisse nog voor een forse uitdaging om de financiële positie te versterken. Uitgangspunt is steeds geweest dat FC Lisse zelf haar problemen oplost. De club heeft al de nodige maatregelen genomen en heeft een plan van aanpak samengesteld waarin zij maatregelen voor de toekomst presenteert. Om dat proces te bewaken bevat het plan van aanpak van de gemeente een voorstel voor een vorm van toezicht.
Verder zal de gemeente een regeling met de club treffen over de schuld bij de gemeente.