Gemeente Medemblik


-

-

(Boven)regionaal wandelnetwerk stap dichterbij

28-06-2011 |

Het eerste stukje wandelnetwerk in Wervershoof en Andijk is gerealiseerd en dat betekent dat West-Friezen vanaf nu een stevig blokje om kunnen gaan.

Het Recreatieschap Westfriesland en de gemeente Medemblik maken zich sterk voor een (boven)regionaal wandelnetwerk. Het eerste stukje wandelnetwerk in Wervershoof en Andijk is gerealiseerd en dat betekent dat West-Friezen vanaf nu een stevig blokje om kunnen gaan.

De paaltjes, pijlen en startpanelen zijn geplaatst voor de bewegwijzering van maar liefst vier wandelroutes door en rond Wervershoof en Andijk. Er zijn twee startpunten: een bij de Koopmanspolder in Andijk en de ander in Onderdijk. De lengte van de routes varieert van 2,7 tot 9,5 kilometer. De startpanelen geven ruim informatie over de bezienswaardigheden en horecavoorzieningen onderweg.

Volop keuze
De routes hebben met elkaar gemeen dat ze gedeeltelijk voeren over de oude Westfriese Omringdijk. Een frisse neus halen in de natuur is uiteraard mogelijk want alle routes lopen wel door een landelijke omgeving. Wandelaars kunnen daarnaast nog kiezen voor een meer `stadse' wandeling door de karakteristieke lintbebouwing van Wervershoof en Onderdijk.

Wandelen in het Streekbos in Bovenkarspel
De wandelingen gaan op termijn ook deel uitmaken van het (boven)regionaal wandelnetwerk. De reeds bestaande wandelroutes in het Streekbos worden herzien en een route is al aangelegd. Deze start vanaf het Streekbos Paviljoen en loopt (naar keuze) door het Ecoproject in het Streekbos en langs het Archeologisch Voetspoor dat onlangs werd gerealiseerd.
Kaarten kunnen worden gedownload op www.recreatieschapwestfriesland.nl.