Gemeente Lisse

Herinrichting Ter Specke

Herinrichting Ter Specke

De resultaten van het onderzoek naar de herinrichting van Sportpark `Ter Specke' zijn bekend. Op basis van de uitkomsten heeft het college zes conclusies getrokken en prioriteiten gesteld. Dit plan wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad. De aanleiding voor het onderzoek is de komst van de tennishal uit het Sportlaangebied in het Sportpark `Ter Specke'. Daarnaast hebben zes sportvereniging een notitie ingeleverd met knelpunten en mogelijke oplossingen.

De resultaten van het onderzoek naar de herinrichting van Sportpark `Ter Specke' zijn bekend. Op basis van de uitkomsten heeft het college zes conclusies getrokken en prioriteiten gesteld. Dit plan wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.

De aanleiding voor het onderzoek is de komst van de tennishal uit het Sportlaangebied in het Sportpark `Ter Specke'. Daarnaast hebben zes sportvereniging een notitie ingeleverd met knelpunten en mogelijke oplossingen.

Het plan van het college:

1. Er komt een tennisvoorziening in de vorm van een overkapping bij LTC;

2. De sporthal van FC Lisse wordt aangepast tot sport-/evenementenhal om de gebruiksmogelijkheden van de hal te vergroten door (gedeeltelijke) nieuwbouw of renovatie;

3. De parkeer- en verkeerssituatie optimaliseren wij daar waar mogelijk;

4. We realiseren een derde kunstgrasveld voor hockeyvereniging Hisalis;


5. We verbeteren de kwaliteit van de buitensportvoorziening honk- en softbalvereniging the Flags;

6. We treffen Indoor-sportvoorzieningen voor Atletiekvereniging de Spartaan en honk- en softbalvereniging the Flags.

Deze prioriteiten worden nog verder uitgewerkt. De investeringen zijn slechts mogelijk als de gemeenteraad bij de behandeling van de Kadernota 2012 EUR 5 miljoen hiervoor beschikbaar stelt vanuit de NUON gelden.