Provincie Utrecht

Hoe geven we de woningmarkt een gezonde impuls?

De economie trekt weer aan, maar de crisis in de vastgoedmarkt blijft. Om te onderzoeken of en zo ja hoe wij tot een gezondere woningmarkt kunnen komen, is de provincie Utrecht met een bestuurlijke Werkgroep Woningmarkt gestart.

In deze werkgroep nemen bestuurders van alle ketenpartijen in de woningmarkt deel: van vereniging eigen huis tot en met de banken, bouwers, ontwikkelaars, corporaties, beleggers, gemeenten, provincie en het rijk. Doel van deze bestuurlijke werkgroep is om de woningmarkt in de provincie Utrecht een gezonde impuls te geven. Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat er voldoende, kwalitatief goede en betaalbare woningen beschikbaar zijn en de doorstroom wordt bevorderd. Dit wil de werkgroep bereiken via twee wegen: enerzijds via gerichte experimenten in de provinciale woningmarkt en anderzijds door aanbevelingen voor alle ketenpartijen te formuleren.

Oproep!
Bent u als initiatiefnemer of belanghebbende betrokken bij een stagnerend woningbouwproject? Meld u zich dan bij het Aanjaagteam. Stuur een mail naar aanjaagteam@provincie-utrecht.nl of bel met Marielle Hoefsloot: 06- 18300633 of met Stephanie van Schaik 06-21124592.