Rochdale


29 juni 2011
Officiële opening onderdoorgangen

In opdracht van Woningstichting Rochdale is er vorig jaar juli begonnen met het aanbrengen van mozaïek in de onderdoorgangen van de Tjalkstraat en Dekschuitstraat.

In maart 2011 was de Dekschuitstraat aan de beurt. Bij deze laatste onderdoorgang hebben zelfs kinderen geholpen uit de buurt, en bewoners die zich vrijwillig aanmeldden. Tijdens het Water Zomerfeest in de wijk de Banne op 9 juli worden beide onderdoorgangen officieel geopend. Monique Brewster, directeur Rochdale vestiging Noord, verricht de officiële handeling in aanwezigheid van bewoonster Astrid Arnold en de ontwerpster van het mozaïek, Willemijn van der Meene. Het feestterrein bevindt zich op de Aakhof en Dekschuitstraat in Amsterdam-Noord wijk de Banne-Zuid.

Het Water Zomerfeest
Het Water Zomerfeest is eenmalig en geïnitieerd door bewoonster Astrid Arnold die sinds januari de leiding heeft overgenomen van de Buurtexperts. Dit is een groep van ongeveer 20 kinderen die zich inzetten voor de wijk. Het initiatief is afkomstig van stichting `de Bakkerij' in samenwerking met Rochdale en Ymere. Als thema voor het zomerfeest is `water' gekozen. Kinderen kunnen onder begeleiding van vrijwilligers gebruik maken van de attracties zoals een waterglijbaan, grabbelton, waterpistoolschieten, (water)spelletjes en nog veel meer (zie verder onderstaand programma).

Programma

12:00 uur:
Begin van het feest. Kinderen kunnen onder begeleiding van vrijwilligers gebruik maken van de attracties die er zullen zijn zoals een waterglijbaan, grabbelton, waterpistoolschieten, spelletjes en nog veel meer.

13.30 uur:
Rondleiding voor de speciale genodigden onder leiding van Astrid Arnold-Harmsen .

14.00 uur:
Officiële opening van de gemozaïekte onderdoorgangen van Tjalk en Dekschuitstraat met muzikale begeleiding en met aanwezigheid van de mozaïekkunstenares Willemijn Harmsen-van der Meenen. Ook is er gelegenheid voor een hapje en een drankje

14.30 uur:
Afsluiting + BBQ voor de organisatie, buurtexperts en de vrijwilligers die hebben meegeholpen om de mozaïek te realiseren.