Nieuw-Vlaamse Alliantie




Iraanse mensenrechtenactiviste Mina Ahadi op bezoek

klok 29 juni 2011

Kamerlid Jan Van Esbroeck ontving de Iraanse mensenrechtenactiviste Mina Ahadi. Zij voert al jarenlang een strijd tegen de stenigingen en de doodstraf in haar land. Ahadi kwam bij de N-VA-Kamerfractie steun vragen voor haar pleidooi om Iran volledig diplomatiek te isoleren.

Van Esbroeck: "Mina Ahadi is een straffe madam die zoveel mogelijk bewustwording probeert te creëren rond wat er in Iran gebeurt. Ze bepleit een hardere aanpak door het Westen van Iran en een isolement van het regime. Europa moet alle diplomatieke banden doorknippen, vindt ze."

Ahadi strijdt al heel haar leven tegen de regimes in Iran. Eerste tegen de sjah en later tegen de Ayatollahs, die haar in 1996 ter dood veroordeelden. Sindsdien woont ze in Keulen, nog steeds onder politiebescherming. Nu is ze voorzitter van het Internationaal Comité tegen Executie en Stenigingen. Ahadi: "De voorbije drie jaar heeft het regime 50 vrouwen gestenigd. De jongste twee maanden vonden 60 executies plaats. We kunnen deze praktijken alleen stoppen als Europa alle banden met het regime in Teheran doorknipt." Auteur(s): Jan Van Esbroeck, Kamerlid Contactinfo:

Annemie Nijs, Communicatieverantwoordelijke Kamerfractie N-VA E-post: annemie.nijs@n-va.be Meer info: link: Ontmoeting Jan Van Esbroeck en Mina Ahadi