VVV Groningen


Nieuwe uitleenschatten gaat internationaal

woensdag 29 juni 2011

Traditiegetrouw presenteert het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) deze zomer Nieuwe Uitleenschatten in de Der Aa-kerk in Groningen. Van 15 juli tot en met 25 augustus 2011 is, verdeeld over drie presentaties van elk twee weken, recent werk te zien van 33 kunstenaars.

Het accent ligt deze editie op de passie voor het schilderen, maar er zijn ook sculpturen, tekeningen, foto's en installaties te zien. Dit jaar heeft Nieuwe Uitleenschatten voor het eerst een internationaal tintje. Zes van de 33 deelnemende kunstenaars werden geboren in het buitenland en twee van hen werken en wonen daar nog altijd.

Iedere presentatie bestaat uit het werk van elf kunstenaars, een mix van starters en kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend. Bovendien is er ruimte voor jong talent met een multimedia presentatie. De eerste presentatie, met onder andere werk van Tibor Benkhard, Pär Strömberg en Freya Wisman, start op 15 juli en duurt tot en met 28 juli. Een dag later, op 29 juli, begint de tweede presentatie met daarin onder andere werk van Sven Nibbeling, Luk van Soom en Marcel Swint. Deze duurt tot 11 augustus. De laatste presentatie met werk van onder andere Annette Born, Eveline Duyl en Joncquil begint op 12 augustus en eindigt op 25 augustus. Al het getoonde werk is te leen en/of te koop.

www.cbkgroningen.nl