Gemeente Soest

Indiening ondersteuningsverklaringen voor referendum


29 juni 2011

Er zijn geen bezwaren ingebracht tegen het besluit over de toelating van het inleidend verzoek tot het houden van een raadgevend correctief gemeentelijk referendum over het raadsbesluit Winkeltijdenverordening
2011.

Nu er geen beroep is ingesteld, gaat de vervolgprocedure van start. Dat betekent dat ter ondersteuning van het verzoek minimaal 2481 kiesgerechtigden een ondersteuningsverklaring moeten ondertekenen. Dit aantal moet uiterlijk 11 augustus 2011 gehaald zijn.

Zijn er voldoende geldige ondersteuningsverklaringen, dan wordt een referendum gehouden.

Met een referendum kan worden vastgesteld of een meerderheid zich tegen het raadsbesluit uitspreekt en of die meerderheid tenminste 30 procent omvat van het aantal kiesgerechtigden.

Vanaf 30 juni tot en met 11 augustus 2011 is het mogelijk ondersteuningsverklaringen af te leggen op de onderstaande locaties:
* Het gemeentehuis van Soest, Raadhuisplein 1 te Soest, iedere werkdag tussen 8.30-17.00 uur

* Ontmoetingscentrum De Drie Eiken, Dorpsplein 18 te Soesterberg, op dinsdag- en woensdagmiddagen van 15.00-18.00 uur.

Een kiesgerechtigde, die een ondersteuningsverklaring (PDF-formaat,
34,36 KB) wil afleggen, moet dit persoonlijk doen door ondertekening van de verklaring ten overstaan van de aangewezen ambtenaar. De kiesgerechtigde geeft daarbij blijk van zijn identiteit door een geldig identiteitsbewijs te tonen.



Zie het origineel