Gemeente Purmerend

Nieuws B en W 2011-06-28

29 juni 2011

Wro-procedure uitwerkingsplan 't Convento 2011

In 't Convento, gelegen in kwadrant Europa (Weidevenne) komt een appartementencomplex met 20 appartementen. Daarnaast komen er 32 rijtjeshuizen rondom een binnentuin met een ondergrondse parkeergarage. Voor deze locatie is een uitwerkingsplan gemaakt dat gebaseerd is op het globale bestemmingsplan 'West 1990'. Om het uitwerkingsplan vast te kunnen stellen, moeten de volgende punten geregeld zijn:
* een verantwoording voor het toegenomen groepsrisico van deze plannen. Door de aanwezigheid van hogedrukaardgastransportleidingen in de omgeving van dit gebouw, is het groepsrisico - de kans dat een groep personen in de omgeving van een transportleiding een ongeluk krijgt door die leiding - licht toegenomen. Het college stelt een verantwoording op, waarin zij ingaat op het groepsrisico,
* een binnenplanse ontheffing om de maximale bouwhoogte voor dit gebouw aan te passen tot 25 meter.

Het college gaat akkoord met deze aanpassingen en geeft opdracht tot het opstarten van een procedure volgens de Wet ruimtelijke ontwikkeling van ter inzagelegging van het uitwerkingsplan 'Weidevenne, Kwadrant Europa, 't Convento 2011'.