Edwin Rutten opent magische gezinstentoonstelling in het Geldmuseum

Persbericht van Geldmuseum

Utrecht, 27 juni 2011 - In het Geldmuseum in Utrecht weten ze het al lang. Maar ook voor iedereen daarbuiten is het antwoord op de vraag of geld gelukkig maakt nu binnen handbereik. In de nieuwe gezinstentoonstelling 'Gelukzoekers. Magie van geld' die op woensdagmiddag 29 juni vanaf 14.00 uur door Edwin Rutten, Nederlands grootste kindervriend van vroeger en nu, wordt geopend.

In de magische gezinstentoonstelling 'Gelukzoekers' geeft het Geldmuseum een kijkje in de wondere wereld van de geldrituelen. De bezoeker kan zich verdiepen in de ware magie van geld en er misschien wel zijn of haar geluk vinden.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Naast een magische beeld- & geluidsshow, diverse tovermunten en gouden muntjes die je aan het einde van de regenboog vindt, biedt het museum zijn bezoekers een kijkje in het pakhuis van Dagobert Duck waar zijn echte zwaarbeveiligde geluksdubbeltje is opgeslagen. Ook is er de mogelijkheid je toekomst te voorspellen en het ware geluk te vinden.

Tijdens de zomervakantie organiseert het Geldmuseum in het kader van 'Gelukzoekers' tal van magische activiteiten voor de jonge bezoekers van het museum. Voor meer informatie hieromtrent kunt u kijken op www.geldmuseum.nl.

Edwin Rutten

Vijftien jaar lang was Edwin Rutten op televisie en in de theaters te zien als de legendarische 'Ome Willem'. Hij maakt vanaf het begin deel uit van het vaste team van het programma 'Klokhuis' en beroemd bij jong en oud is zijn lied 'Ik ben toch zeker Sinterklaas niet' uit het programma 'Kinderen voor kinderen'. In 2010 vervult hij een gastrol in de populaire tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden die dagelijks te zien is op RTL4. Vijf dagen per week presenteert hij het programma 'Muziekwijzer' op de klassieke zender Radio 4 en hij treedt op in concertzalen en theaters in Nederland, Duitsland en Engeland met familieconcerten voor kinderen en andere volwassenen.

Geldmuseum

Het Geldmuseum is een bijzonder museum; geen zalen vol munten, maar een interactieve vaste presentatie waar iedereen zich kan verrijken en vermaken. Hier gaat het museum in op de vragen: 'Wat doen mensen met geld?' en - misschien belangrijker nog - 'Wat doet geld met mensen?'

Sponsors en partners

'Gelukzoekers' is mede mogelijk gemaakt door de participanten in het tentoonstellingsfonds van het Geldmuseum: Delta Lloyd Groep Foundation, ABN AMRO, Friesland Bank, Generali verzekeringsgroep N.V., ING, NIBC Bank N.V., Rabobank Nederland, SNS REAAL Fonds, Stichting Vereniging voor de Effectenhandel en Van Lanschot Bankiers, en door extra bijdragen van: Mondriaan Stichting, K.F. Hein Fonds en J.E. Jurriaanse Stichting.

www.geldmuseum.nl

Links:
http://www.geldmuseum.nl



Razende Robot Reporter