KRO

Inspector Aurelio Zen: nieuwe KRO Detective

Uitzenddatum: 29/06/2011

Een van de nieuwe detectives in de KRO Detectivemaand is Inspector Aurelio Zen, een driedelige Engelse serie over corruptie, complotten en bloedwraak tegen de achtergrond van de eeuwenoude Italiaanse stad Rome. Zen, gespeeld door de bekende acteur Rufus Sewell, is een realistische in Venetië geboren detective van in de veertig met een rustig karakter. In zijn eentje bindt hij de strijd aan met machtige Italiaanse families, corrupte politiemensen en meervoudige moordenaars. Zen is pas gescheiden en verslaafd aan sigaretten en espresso. Hij is een man met een sterk gevoel voor gerechtigheid en een gezonde dosis humor. Zijn assistente is Tania Moretti, een rol van de Italiaanse actrice Caterina Murino.

Inspector Aurelio Zen aflevering 1 Vendetta 29 juni 2011, 21:30 uur op Nederland 1.
Aurelio Zen, werkzaam op de Criminalpol van het ministerie van binnenlandse zaken in Rome, wordt geconfronteerd met een reeks misdaden. Zakenman Oscar Burolo heeft zijn landhuis omgebouwd tot een onneembaar fort waarin alles geregistreerd en opgenomen wordt, tot en met zijn eigen, gewelddadige dood. Het met elke nieuwe stap gecompliceerder wordende onderzoek dat Aurelio Zen leidt, wordt overschaduwd door de donkere dreiging van de bloedwraak, de vendetta.

Inspector Aurelio Zen aflevering 2 Cabal 6 juli 2011, 21:30 uur op Nederland 1.
Playboy Umberto Ruspanti valt van een brug, een schijnbare zelfmoord, maar ministerColonna vraagt Zende moordte onderzoeken.Als de flat van Ruspanti geplunderd blijkt is er mogelijk meer aan de hand. Op de begrafenis ontmoet Zen de glamoureuze callgirl Arianna die hem vertelt dat Ruspanti betrokken wasbij criminele activiteiten.Om zichzelf vrij te pleiten verraad Ruspanti de Cabal.De informatie ligt in een bankkluis, maar als Zen dit probeert te krijgen wordt hij bedreidgd door een huurmoordenaar.Werkt deze manalleenofbestaatde Cabal echt?

Inspector Aurelio Zen aflevering 3 Ratking 13 juli 2011, 21:30 uur op Nederland 1.
De Italiaanse grootindustrieel Miletti wordt ontvoerd en detective Aurelio Zen wordt belast met de leiding over deze politiek gevoelige zaak Naarmate het onderzoek vordert raakt hij verder verstrikt in het web van corruptie, misdaad en geweld en lijkt hij niemand te kunnen vertrouwen. Het ondoorzichtige syndicaat van politie, overheid, kidnappers en de familie Miletti doet denken aan een rattenkoning, een groep ratten wier staarten tot een onontwarbare kluwen zijn samengegroeid en waar de enkeling het lot van allen kan bepalen.

Inspector Aurelio Zen 29 juni, 6 en 13 juli 2011, 21:30 uur op Nederland 1.