Gemeente Brummen


Besluitvormende raadsvergadering: 29 en 30 juni 2011

(Oorspronkelijke publicatie datum: 20-06-2011)

De besluitvormende raadsvergadering van de maand juni is verspreid over twee avonden. Naast de geplande datum van donderdagavond 30 juni vindt ook op woensdag 29 juni een besluitvormende raadsvergadering plaats. Aanleiding is het grote aantal (ook belangrijke) onderwerpen waarover de raad zich gaat uitspreken. De beide raadsvergaderingen zijn zoals gebruikelijk openbaar en beginnen op beide dagen om 20.00 uur. Locatie is de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen.

Woensdagvergadering
Op de eerste vergaderavond gaat het bijvoorbeeld over het Centrumplan Eerbeek. Geeft de gemeenteraad haar instemming aan het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst voor het Centrumplan Eerbeek en stelt zij hiervoor een bedrag van 4,7 miljoen euro beschikbaar? Ook het vaststellen van de structuurvisie voor het Brummense Centrumplan staat als bespreekstuk op de agenda. Onderwerpen die als hamerstuk op de agenda prijken zijn de programmabegroting van de GGD Gelre-IJssel 2012, de conceptbegroting voor 2012 van de Regio Stedendriehoek, het vaststellen van het subsidieplafond voor isolatiemaatregelen aan bestaande woningen, de eerste bestuursrapportage, het beeldkwaliteitsplan Elzenbos (tweede fase west) en geactualiseerde grondexploitaties voor Elzenbos, Lombok PPS en Lombok II.

Donderdagvergadering
Op donderdagavond 30 juni gaat de raad een politiek debat voeren is het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoers-plan. In dit plan is verwoord hoe de gemeente Brummen de komende tien jaar wil omgaan met de verschillende themas die betrekking hebben op het verkeer en vervoer in onze gemeente. Denk aan duurzaamheid, bereikbaarheid, verkeersveiligheid, fietsen/recreatie, parkeren en leefbaarheid/natuur. Zo is er een wegennetvisie ontwikkeld en zijn er fietsnetwerken in beeld gebracht. Het wensbeeld zoals in het GVVP verwoord moet de komende tien jaar gestalte krijgen.

Enkele andere onderwerpen die als bespreekstuk op de agenda staan zijn de vaststelling van de bestemmingplannen voor Het Hungeling (ongenummerd , tussen 2a en 4) en Rhienderen (partiële herziening Knoevenoordstraat ongenummerd), verklaring van geen bedenkingen en delegatie van bevoegdheden tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wabo, de jaarstukken over 2010 en de ontheffing op grond van artikel 2.2. van de Ruimtelijke Verordening van de provincie voor de realisatie van een nieuwe gemeentewerf.

Agenda en stukken raadplegen
De volledige agendas voor 29 en 30 juni en alle vergaderstukken kunt u vanaf 24 juni 2011 raadplegen en downloaden op deze pagina van de gemeenteraad. Ook kunt u vanaf dan een exemplaar van de agendas met de bijbehorende stukken ophalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Als gevolg van het op 28 september 2006 vastgestelde reglement van orde voor vergaderingen van de gemeenteraad is het niet meer mogelijk bij de besluitvormende raadsvergadering in te spreken. De inspraakmogelijkheden bij de fora zijn echter verruimd.