Gemeente Oirschot

Woensdag 29 juni: Debatavond intensieve veehouderij

Denk en praat mee tijdens de debatavond

Op woensdag 29 juni organiseren we een groot Oirschots debat over de toekomst van de intensieve veehouderij in Oirschot. Zoals we ook bij de workshops gedaan hebben, benaderen we dit thema vanuit het perspectief van duurzaamheid, dus people, planet, profit.

Â

Op de debatavond nodigen we deskundigen uit, maar ook belangengroeperingen en burgers om samen mee te denken en te praten. Het debat staat onder leiding van een professioneel debatvoorzitter, zodat iedereen voldoende aan bod komt. De avond vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Noteer deze datum dus in uw agenda en laat uw stem niet verloren gaan!

Poll

In de aanloop naar 29 juni hebben we wekelijks een nieuwe pollvraag. Ga naar www.oirschot.nl, klik op Plattelandsvernieuwing en dan op Duurzame Landbouw. U kunt bij elke pollvraag maximaal één keer een stem uitbrengen.

Â

Planning

De klankbordgroep van de gemeenteraad gebruikt de uitslag van de debatavond, workshops, pollvragen, gesprekken met deskundigen én provinciale en landelijke onderzoeken/debatten om een visie op te stellen over de intensieve veehouderij in Oirschot. Dat gebeurt in de tweede helft van dit jaar. Die visie wordt omgezet in concrete regels en gebruikt voor het nieuwe bestemmingsplan buitengebied fase II en de geurvisie.

Meer informatie

Op de website www.oirschot.nl (Plattelandvernieuwing, Duurzame Landbouw) vindt u heel veel informatie over de intensieve veehouderij in Oirschot. Ook kunt u van daaruit doorklikken naar de landelijke website www.dialoogmegastallen.nl, waar u nog meer algemene informatie over dit onderwerp vindt.

Â

Heeft u een vraag of tip voor ons? Wilt u dat de klankbordgroep kennisneemt van een bepaalde nota? Stuur dan een mailtje naar platteland@oirschot.nl.