Gemeente Kaag en Braassem

Kick off Nationaal Regenboog Zeilevenement
Aftrap Nationaal Regenboog zeilevenement

Gisteravond presenteerden zich onder grote belangstelling in Fort Wierickerschans in Bodegraven de bemanning van de deelnemende boten aan het eerste Nationaal Regenboog Zeilevenement, dat wordt gehouden van 29 juni tot en met 3 juli 2011.

Hieraan voorafgaand onthulden de heren H. Bergsma, voorzitter van de Regenboogclub en J.B. Uit den Boogaard, voorzitter van het regionaal overleg het logo van dit Zeilevenement. Om het evenement mogelijk te maken tekende heer A.F. Smit, directeur Rabobank Groene Hart Noord en de heer R. Meijer, kantoordirecteur Rabobank Rijn en Veenstromen, een overeenkomst met de organisatie. Voor deze gelegenheid was Fort Wierickerschans helemaal omgetoverd in zeilsfeer met onder meer zeven regenboogboten waaronder de Koninklijke Oranje Regenboogboot.

Het eerste Nationaal Regenboog Zeilevenement
Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli 2011 gaan dorpen, steden, overheid en bedrijfsleven de strijd met elkaar aan op de Hollandse/Utrechtse Plassen. Het evenement wordt gehouden op de Kagerplassen, het Braassemermeer, de Westeinder, de Vinkeveense Plassen en de Nieuwkoopse plassen. Iedere dag op een andere plas. Rond de wedstrijden komt een aanvullend programma. In iedere plaats, die tijdens de toer wordt aangedaan, vormt de schooljeugd de rode draad om vooral hen bij de watersport te betrekken .

Het Nationaal Regenboog Zeilevenement in de toekomst Dit jaar wordt het Regenboog Zeilevenement voor de eerste keer georganiseerd. Het voornemen is om het uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement. Het Nationaal Regenboog Zeilevenement is een goede manier om toerisme en recreatie op de Hollandse/Utrechtse Plassen op de kaart te zetten. Bovendien biedt het overheden de gelegenheid zich te profileren en wordt de veelzijdigheid van het Groene Hart onderstreept.

Deelnemers aan de competitie
Met name overheden gaan de strijd met elkaar aan. De gemeenten Aalsmeer, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, De Ronde Venen, Bodegraven in samenwerking met Reeuwijk, Teylingen (dankzij een aantal ondernemers), Wijde Meer/ Loosdrecht en de Green port gemeenten onder de naam âBeleef de Bollenstreekâ staan op de deelnemerslijst. De deelnemende organisaties zijn vertegenwoordigd onder de vlag van âhet Groene Hartâ, Groene Hart Bureau voor Toerisme en onder die van âBedrijfsleven Rijnlandâ de Kamer van Koophandel.Â

Meer informatie vindt u op de website
www.nationaalregenboogevenement.nlÂ
Â

Op de foto:
Bemanning boot Kaag en Braassem:
van links naar rechts: Sandro Gordijn, Arthur Diephuis, Ellert Jansen.
Verder op de foto: Wethouder Ton van Velzen, Directeur Rabobank Groene Hart Noord de heer Smit (achter in de rij), burgemeester K. M. van der Velde- Menting, wethouder Jan Uit den Boogaard (tevens voorzitter Hollands Utrechts plassen overleg).