Politie Zeeland


---

1052-2011 Hond achtergelaten in snikhete auto, Sluis
Een 58-jarige Duitse vrouw heeft vanmorgen rond half elf haar hond achtergelaten in de auto op een parkeerplaats aan de Sint Annastraat in Sluis.
De vrouw uit Gummersbach had de ramen enkele centimeters opengelaten, maar de hond verkeerde in zodanige ademnood dat de politie hem rond half twaalf uit de auto heeft gehaald. De hond heeft gelijk water gekregen en maakt het nu weer goed. Zijn bazin kreeg een boete van tweehonderd euro.

1053-2011 Vissen met verboden vistuig, Neeltje Jans
Dinsdagmiddag zijn twee mannen uit Goes bij Neeltje Jans betrapt op vissen met verboden vistuig.
De mannen waren aan het vissen in de Oosterschelde en maakten gebruik van een staand want met een totale lengte van 150 meter. Ze werden staande gehouden door medewerkers van de gemeente en overgedragen aan de politie. Ook werden 30 harders en een rubberen boot met toebehoren in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

1054-2011 Wielrenners in de Westerscheldetunnel, Borssele
Dinsdag rond 12.00 uur kreeg de politie een melding dat er fietsers in de Westerscheldetunnel reden.
Het ging om vier Engelse wielrenners, die geen borden hadden gezien. Toen zij in de tunnel reden hadden ze meteen in de gaten dat ze daar niet mochten fietsen maar konden niet meer terugrscheldetunnel reden.
Het ging om vier Engelse wielrenners, die geen borden hadden gezien. Toen zij in de tunnel reden hadden ze meteen in de gaten dat ze daar niet mochten fietsen maar konden niet meer terug. Zij kregen elk een bekeuring van E 110,-.

1055-2011 Brandstichting, 's-Gravenpolder
In de Kamperfoeliestraat in 's-Gravenpolder werd dinsdagmiddag door twee jongens van 13 en 14 jaar uit die plaats brand gesticht.
Zij hadden eerst in de speeltuin een paal in brand gestoken. Daarna hebben zij over het voetpad bij een bankje bij de dijk brandbare vloeistof gegoten en aangestoken. Er was geen ernstige schade. De jongens zijn aangehouden ter zake baldadigheid; ze zullen worden doorverwezen naar HALT.

---- --