Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

28 JUNI 2011

Zomer bij de Maeslantkering / het Keringhuis

Zomerprogramma Juli
In juli biedt het Keringhuis volop activiteiten aan. Zo zijn er elke dag instaprondleidingen voor kinderen en volwassenen en is aan de balie een gratis speurtocht op te halen. Tijdens de rondleiding wordt er uitgelegd hoe we ervoor zorgen dat Zuid-Holland niet overstroomt en hoe de indrukwekkende Maeslantkering precies werkt. Daarna volgt een bezoek aan het buitenterrein van de Maeslantkering. Kijk op www.keringhuis.nl voor het actuele programma. Duur: een uur. Kosten: ¤ 4,00 per volwassenee en ¤ 2,00 per kind ( 4 t/m 12 jaar)

Waterworkshop
In juli organiseert het Keringhuis speciaal voor kinderen elke week Waterworkshops. Wat is er voor nodig om droge voeten te houden? Wie zorgen hier eigenlijk voor? En steekt jouw huis nog boven het water uit als er een overstroming is? Tijdens de workshop ontdek je onder andere wat NAP betekent, laat je Nederland onder water lopen en kom je erachter of je eigen huis op een veilige plek staat. De Workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Kosten: ¤ 2,50 per kind (8 t/m 14 jaar). Wij bevelen aan oom de workshop vooraf te reserveren.

Korting!
Deze zomer zijn er speciale kortingsacties: Met het Jeugd Vakantiepaspoort en de RotterdamPas krijgt u 50% korting op een instaprondleiding!

Fietsroute, nieuw terras en waterspeelplaats
Buiten vindt u een waterspeelplaats waar jong en oud zelf met pompen en zandzakken aan de slag kunnen. Ernaast ligt het nieuwe terras met uitzicht op de Nieuwe Waterweg. Een heerlijke plek om tijdens een fietstochtje neer te strijken en van een verfrissing te genieten! Bij het VVV in Hoek van Holland is een fietsroute verkrijgbaar die onder andere langs de Maeslantkering voert. Ook zijn in het centrum van Hoek van Holland fietsen te huur.

Ontdek het Deltaprogramma
Het Keringhuis is afgelopen jaar compleet vernieuwd. Hier ontdekken en ervaren bezoekers onder andere de gevolgen van klimaatverandering en het Nationaal Deltaprogramma. De interactieve expositie vertelt daarnaast alles over de Maeslantkering en over de partijen die zorgen voor hoogwaterbescherming in de provincie Zuid-Holland. De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Deze beschermt Rotterdam en omgeving tegen stormvloeden en is het sluitstuk van de Deltawerken.

Toegang gratis en iedere dag geopend
De toegang tot het informatiecentrum is gratis. Openingstijden: ma-vrij 10.00-16.00, za-zo/feestdagen 11.00-17.00. Het Keringhuis en het terrein eromheen is toegankelijk voor mindervaliden. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Nieuw Adres: het Keringhuis Publiekscentrum Water
Maeslantkeringweg 139 /Havennummer 882 / 3151 ZZ Hoek van Holland. LET OP: Voer bij gebruik van een navigatiesysteem als straatnaam Slachthuisweg in.



Ingezonden persbericht