Ingezonden persbericht


Dialoogcafé Humanistisch Verbond Haaglanden

Dé maandelijkse gelegenheid voor Haaglandse humanisten (en belangstellenden) om na de zaterdagse bezigheden onder het genot van een drankje nog even van gedachten te wisselen over wat ons bezig houdt, met telkens een lezing over een interessant onderwerp.

Datum:
Zaterdag 28 MEI 2011

Thema:
Humanistisch Vormingsonderwijs
Toelichting:
Kinderen gaan op school tijdens een dynamisch proces voor zichzelf (wie ben ik) en met elkaar (wie ben jij) op onderzoek naar wat het leven allemaal de moeite waard maakt en hoe ze daar gezamenlijk mee omgaan. Dit is kort samengevat de kern van het humanistische vormingsonderwijs (HVO). Het onderwerp staat centraal tijdens het maandelijkse Dialoogcafé van HV Haaglanden. De organisatoren willen hierbij ook de Haagse Verklaring voor kinderen ter sprake brengen. HVO is een keuzevak voor leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van de openbare basisscholen. Op verzoek van de ouders krijgen ze dit vak een uur per week binnen hun lesrooster. De vakdocenten zijn in dienst van de landelijke stichting HVO Primair. De lessen gaan over thema's uit de leefwereld van de kinderen zelf, zoals vriendschap, eerlijkheid en samen spelen. De docenten geven de lessen via het HOKE-proces: herkennen, onderzoeken, kiezen en evalueren. Wilt u meer weten over dit proces? Kom dan naar het Dialoogcafé op zaterdag 28 mei.

Locatie:
De Sierkan, Anthonie Heinsiusstraat 3, Den Haag (t.o. het Gemeentemuseum)

Aanvang:
16:00 uur
Ontvangst met thee/koffie, lezing met discussie en na afloop napraten met een drankje, aangeboden door het HV Haaglanden. Toegang:
Gratis, incl. drankjes

Contact:
haagland@regio.humanistischverbond.nl
Humanistisch Verbond afdeling Haaglanden
http://afdeling.humanistischverbond.nl/haaglanden

aangesloten bij de
Humanistische Alliantie Haaglanden
www.humanhaaglanden.nl