Ingezonden persbericht


Amsterdam ­ 28 juni 2011

De Alliantie biedt talent een podium

PLeaSe! winnaar van de Alliantie Roots on the Road

Afgelopen zondag werd 'PLeaSe!' met een mix van hiphop, soul en jazz winnaar van de Alliantie Roots on the Road. Volgens de jury heeft de band PLeaSe! de potentie om landelijk door te breken. Reggaeband Bobo Youth was de publiekslieveling en eindigde als goede tweede op het festival. Regiodirecteur Anne Wilbers van de Alliantie: 'wat een feest om deze talenten een podium te kunnen geven!'

Woningcorporatie de Alliantie was voor het tweede jaar hoofdsponsor van het 'de Alliantie Roots Open Air'-festival. Door de Alliantie krijgt Amsterdams talent een podium op het Roots festival. De afgelopen maanden heeft de Alliantie in de stadsdelen Oost en Nieuw-West gezocht naar jong talent voor de talentenjachten van Roots On The Road. In Oost kwam 'PLeaSe!' als winnaar van de talentenjacht uit de bus. 'Bobo Youth' won de talentenjacht in Nieuw-West. Beide prijswinnaars traden op het 'de Alliantie Roots Open Air' festival in het Oosterpark op 26 juni. De winnaar PLeaSe! ontving een stimuleringsprijs van de Alliantie.

Ook vorig jaar organiseerde de Alliantie al talentenjachten in de stadsdelen Oost en Nieuw West. Op het grote podium van Roots werd de band Jungle by Night de winnaar van de Alliantie Roots On the Road 2010. Van het geldbedrag dat de band won, heeft ze een eerste CD uitgebracht. Met hun afrobeats staat de band binnenkort op het North Sea Jazz Festival.

Algemene informatie: http://www.de-alliantie.nl

Noot voor de redactie,