Provincie Noord-Holland

Provincie maakt zorgboerderij Diemen mogelijk

28 juni 2011 -

De provincie heeft geen bezwaar tegen de realisatie van een zorgboerderij aan de Stammerdijk in Diemen.

GS hebben op 28 juni de ontheffing verleend die nodig is voor de gemeente Diemen om haar bestemmingsplan te kunnen wijzigen.

De gemeente bereidt een bestemmingsplan voor dat voorziet in de functiewijziging van de voormalige boerderij "Landlust" aan de Stammerdijk 25. De voormalige boerderij moet een zorgboerderij worden bestaande uit een woongebouw voor begeleid wonen, een biologische kwekerij met een (kleinschalig) verkooppunt van eigen teelt en een theetuin.

Groene zone
GS in hun besluit: "Het betreft hier een groene zone op korte afstand van de `stad'. Daarvoor gelden niet meer de klassieke agrarische bedrijfsfuncties, maar deze zone is bij uitstek geschikt voor gemengde functies van recreatie, wonen, natuur en landbouw. Het plan draagt bij aan een gedifferentieerd landschap en aan de recreatieve functie van het aangrenzende Diemerbos."

De onafhankelijke adviescommissie Ruimtelijke Ordening geeft aan "met plezier te hebben kennisgenomen van de zorgvuldige wijze waarop dit project op deze locatie is ingepast en uitgewerkt".

Verdere procedure
De bestemmingsplanwijziging die door dit GS-besluit mogelijk wordt gemaakt, wordt uitgevoerd door de gemeente Diemen. Het GS-besluit ligt 6 weken ter inzage. Tegen het GS-besluit kan bezwaar worden gemaakt.

De provincie en de omgeving
De provincie zorgt samen met andere overheden voor een passende invulling van de leefomgeving. De provincie zorgt er onder andere voor dat Noord-Hollanders prettig kunnen wonen, werken en recreëren.


---