Gemeente Urk


Vernieuwde lijndienst Urk-Enkhuizen van start

Wethouder Visser en wethouder Franx bij start veerdienst Urk-Enkhuizen

De "Urkerboot" is terug van weggeweest. Maandagochtend 27 juni is de lijndienst Urk - Enkhuizen - Urk weer van start gegaan. Met een dagelijkse dienst wordt het passagiersschip "De Zuiderzee" heen en weer gevaren tussen beide plaatsen. Tijdens de eerste officiële afvaart vanuit de haven van Urk richting Enkhuizen verleende wethouder Ben Visser daarbij assistentie als "havenloods". In Enkhuizen werd de Urkerboot voor de gelegenheid ontvangen door wethouder Jan Franx van de gemeente Enkhuizen.

Met deze lijndienst gaat een lang gekoesterde wens van ondernemer Riekelt Brouwer uit Urk in vervulling. Het terugbrengen van de lijndienst Urk - Enkhuizen en varen met een "Urkerboot" is een droom die uitkomt.

De wethouders Toerisme en Recreatie van beide gemeenten (Ben Visser en Jan Franx) zijn heel blij met de start van de nieuwe lijndienst naast de zomerveerdienst die er al was. Zij hopen dat vele toeristen uit elkaars gemeenten deze zomer aan de overkant van het IJsselmeer een kijkje nemen en daarbij ook genieten van een mooie tocht over het IJsselmeer.

Meer informatie is te vinden op www.de-zuiderzee.nl.