Gemeente Middelburg

Internationaal toptennis in Middelburg

Van 25 juni t/m 3 juli vindt op de banen van tennisvereniging MLTC Middelburg een CHALLENGER TOURNAMENT plaats. Een Challenger is een toernooi voor spelers met een wereldranking tussen de 100 en 300. Dit zijn voornamelijk jongere topspelers, spelers die terugkomen van een blessure en spelers die er echt van moeten leven. Er doen spelers mee uit veertig verschillende landen en van vijf verschillende continenten. Jong Oranje spelers doen ook mee. In Middelburg is er in totaal $ 50.000,- prijzengeld verdienen, naast zeer belangrijke punten voor de wereldranglijst.

In Middelburg zijn vele toekomstige toppers te zien. Alle huidige top 100-spelers hebben vroeger challenger toernooien gespeeld, denk aan Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Williams, Clijsters, Henin en Sharapova. De huidige Nederlandse top speelt nog regelmatig challengers, zoals Robin Haase, Michaëla Krajicek, Thiemo de Bakker, Arantxa Rus, Jesse Huta Galung, Thomas Schoorel, Igor Sijsling en Matwé Middelkoop (winnaar van editie 2010). Voor Zeeland wordt het evenement extra interessant door de (mogelijke) deelname van de Zeeuwse toptalenten Angelique van der Meet (winnaar editie 2010 en onlangs bekroond tot Zeeuwse sportster van het jaar 2010) en Lesley Kerkhove.

Wat het evenement in Middelburg bijzonder maakt, is dat het meer is dan alleen een internationaal toernooi. Tegelijkertijd is er voor spelers in de categorieën 3 t/m 8 het open Maeneblusschers toernooi én een jeugdtoernooi voor kinderen van alle niveaus. Een dergelijke combinatie wordt nooit in Nederland georganiseerd. Er zijn honderden inschrijvingen, verdeeld over de diverse categorieën. Het aantal bezoekers zal meer dan 15.000 zijn over de gehele week. Alle deelnemers en toeschouwers zorgen op het mooie en professioneel aangeklede MLTC-park voor een prachtig Zeeuws sportevenement!

Op de toernooisite www.challengerzeeland.nl kunt u alle informatie over dit evenement vinden, zoals planningen, schemaâs, plattegronden, fotoâs en filmpjes. Tevens vindt u hier alle, met name ook veel Zeeuwse, partners en bedrijven terug die dit evenement een warm hart toedragen.


Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl