Landstede

Kleintjes knuffelen levensgrote Bumba

Ommen - De kleintjes van kinderdagverblijf Kwibus (locatie Dennenkamp) kregen er één: een echte Bumba! Op vrijdag 24 juni is de nieuwe locatie bij basisschool De Dennenkamp officieel in gebruik genomen met de komst van deze levensgrote, bij alle kinderen bekende, knuffelclown. Aansluitend was er een Open Huis dat samenviel met het zomerfeest van de school.

Dat er bij de nieuwe groep, de zesde van kinderdagverblijf Kwibus, een Bumba langskwam is niet toevallig: de groep heet namelijk ook de Bumbagroep. Op dit moment telt de Bumbagroep negen kinderen, bedoeling is om de opvang uit te breiden naar twaalf plekken. Er is nog ruimte vrij: met name op woensdag en vrijdag is nog een aantal opvangplekken beschikbaar. De groep is bedoeld voor kinderen van 0-2 jaar.

Open Huis Bumbagroep
Na de opening, die werd bijgewoond door de kinderen, hun ouders en genodigden, was er om 17.30 uur een Open Huis. Tot 19.00 uur kon iedereen de uitdagende groepsruimte, de spelmaterialen en de natuurlijke buitenruimte - met speelhuisje en een zandbak - bekijken. Pedagogisch medewerkers waren aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Zomerfeest basisschool
Openbare basisschool De Dennenkamp hield op dezelfde avond het jaarlijkse zomerfeest voor jong en oud. Dit begon tegelijk met het Open Huis van de Bumbagroep maar eindigde later: om 20.30 uur. Er waren allerlei activiteiten, zoals blikgooien, touwtje trekken, envelop trekken en een grabbeljurk. Ook was er een Rad van Fortuin met leuke prijzen en een springkussen. In het restaurant konden belangstellenden genieten van lekkere hapjes.

Samenwerking
Landstede Kinderopvang Ommen biedt vanaf 1 april jl. opvang bij basisschool De Dennenkamp. Met de uitbreiding komt Kwibus tegemoet aan de groter wordende vraag naar kinderopvang in Ommen.

Het nieuwe kinderdagverblijf is gevestigd in één van de twee ruimtes die Landstede Kinderopvang tot voor kort gebruikte voor buitenschoolse opvang. De andere ruimte blijft buitenschoolse opvang bieden aan de jongste kinderen van de basisscholen uit de directe omgeving.

Alle oudere kinderen gaan naar de vlakbij gelegen basisschool Het Kompas, waar Landstede Kinderopvang ook de beschikking heeft over twee groepsruimtes voor buitenschoolse opvang.

De samenwerking van het kinderdagverblijf en de basisschool maak het gezamenlijk aanbieden van educatieve programmas, die de voorschoolse ontwikkeling van kinderen moeten stimuleren, mogelijk.

Kinderopvang Ommen