Landstede

Er was zoveel te ontdekken en te doen!

Ommen - Ontdek en Doe: dat was het thema van het jaarlijkse zomerfeest van kinderdagverblijf Kwibus op zaterdagochtend 25 juni. Er waren verschillende activiteiten, zo trad de Peuterplusgroep op met een vlinderdans.

Voor het zomerfeest van het kinderdagverblijf van Landstede Kinderopvang aan de Haarsweg waren alle kinderen, hun (gast)ouders, broertjes en zusjes, opas en omas en verdere familie en bekenden uitgenodigd. Ook andere kinderen waren welkom.

Allerlei activiteiten
Rond het thema Ontdek en doe waren er allerlei activiteiten georganiseerd die de kinderen niet alleen uitdaagden om te ontdekken, maar ook om zelf dingen te doen, zoals het maken van een muziekdoosje.

Daarnaast hebben de kinderen gewerkt aan een blijvend kunstwerk: Ze hebben een schelpenstrand op de ramen in de hal gemaakt. Een ouder had eerder met een van onze medewerkers daarop een zee met golven geschilderd. De kinderen hebben er nu een strand bijgemaakt, vertelt leidinggevende Fenny Pieper.
De Peuterplusgroep had een vlinderdans ingestudeerd en verzorgde een vrolijk optreden.

Reggio Emilia
Het thema van het zomerfeest is afgeleid van Reggio Emilia, een pedagogische visie waarbij veel aandacht wordt besteed aan de individuele ontplooiing van het kind in brede zin. Landstede Kinderopvang laat zich hierdoor inspireren: Wij gaan uit van wie kinderen zijn en wat ze kunnen.

In de praktijk betekent dit dat zowel de binnen- als buitenruimtes uitdagend en stimulerend zijn ingericht en dat er - op kindhoogte - veel te zien en te ontdekken valt.

Jaarlijkse traditie
Het zomerfeest is een jaarlijkse traditie: Al sinds 2004 sluiten we er het schooljaar op een gezellige manier mee af. Dit jaar hielp voor het eerst een aantal ouders mee bij de organisatie. Ook negen studenten van de niveau 3 en 4-opleiding Pedagogisch werk, die bij Kwibus stagelopen, waren erbij betrokken.

kinderdagverblijf Kwibus