Tom Coronel

27 Juni 2011
Uitval voor Tom Coronel in Duitse endurance klassieker

Afgelopen weekend heeft Tom Coronel deelgenomen aan de 24 uurs race op de Nürburgring. Voor deze gelegenheid stapte de WTCC coureur in bij het Schubert Need For Speed team, uiteraard in een BMW. Coronel deelde de BMW Z4 met Claudia Hürtgen, Marco Hartung en Jörg Viebahn.

Foto: Gijs Bunschoten

Voorafgaand aan de race leek het Schubert kwartet goede kansen te hebben. In het startveld van meer dan 200 deelnemers wist het team de vijftiende tijd neer te zetten in de kwalificatie. Hiermee behoorde het team ook tot het selecte gezelschap van snellere auto's die extra verlichting mogen voeren waarmee bij inhaalacties voor de overige deelnemers duidelijk is dat één van de koplopers betreft. In het extreem grote startveld geen overbodige luxe.

Foto: Gijs Bunschoten

De race begon zonder noemenswaardige problemen voor Coronel en zijn duitse teamgenoten. Het team wist zich na de start rond de top 20 te handhaven. Tegen de avond kwam er echter een kleine tegenvaller toen Claudia Hürtgen zonder benzine kwam te staan. Al met al bleef de schade beperkt tot een ronde achterstand. Gestaag zette het Schubert kwartet de slijtageslag in de Eiffel door en wist zich tijdens de nacht weer in de top 10 te rijden. Rond de middag, met de finish al bijna in zicht sloeg het noodlot echter toe voor Coronel en zijn teamgenoten. Een defecte aandrijfas zorgde ervoor dat de BMW Z4 stil zou komen te staan. Het teammanagement besloot hierop de auto uit de wedstrijd te nemen. "Een goede eindklassering zat er niet meer in en we hebben dit weekend al twee auto's verloren. Het had voor ons geen zin om de auto te repareren en met een grote achterstand weer de baan op te sturen. Volgend weekend hebben we de auto weer nodig voor de GT3 races in Navarra. Daar doen we mee voor het kampioenschap en we willen niet het risico lopen dat we door nog een schade die race moeten missen", aldus teamchef Torsten Schubert.

Foto: Gijs Bunschoten

Met nog vijf uur te gaan eindigde hiermee de race van de nr.4 Need For Speed Schubert BMW. Tom Coronel reageerde gelaten na de definitieve opgave. "Het ging eigenlijk best lekker. In m'n eerste stint had ik iets meer kunnen pushen, maar ik was voorzichtig op de natte baan. Daarnaast hebben ook wat te lang doorgereden op regenbanden. Hierdoor lagen we op de 20e plaats, maar klommen we steeds verder naar boven. Dan is het natuurlijk jammer als je de hele nacht gewoon zonder problemen doorkomt, en dan vijf uur voor het einde van de race uitvalt. Qua snelheid deed de auto het prima, we konden probleemloos het tempo in de top tien volgen. Maar goed, hopelijk hebben we volgend jaar meer succes. Ik zal er alles aan doen om er dan weer bij te zijn", aldus Tom Coronel.

Foto: Gijs Bunschoten