Vilans



* PERSBERICHT: Meer gemak op vakantie met hulpmiddelen

PERSBERICHT: Meer gemak op vakantie met hulpmiddelen

Utrecht, 27 juni 2011 - Heeft u deze zomerperiode een vakantie gepland? Verheugt u zich op een heerlijke tijd even weg? Of ziet u veel te veel op tegen obstakels die u in een andere omgeving denkt tegen te komen? Denk dan aan de vakantiehulpmiddelen die meer gemak bieden aan mensen met een beperking, om net als iedereen te genieten van uitstapjes deze zomer. In de Vilans Hulpmiddelenwijzer staan talloze handige producten voor ouderen en mensen met een beperking die willen zwemmen, fietsen en wandelen.

Voor loopproblemen op het strand is er een rollator voor ruig of rul terrein. Een fietstocht maken gaat veiliger met fietssteunen op een standaardfiets. Even uitrusten tijdens het wandelen, kan met de wandelstok met zitting. Heeft u een rolstoel, dan kan ook de paraplu mee in een speciale houder. Handig tegen de regen, of juist voor wat schaduw in de zon. In de Hulpmiddelenwijzer vindt u ook informatie over grotere hulpmiddelen, zoals een aanhangwagen voor een scootmobiel of rolstoel, een opvouwbare toiletstoel of een verhoogd chemisch toilet.

Vilans Hulpmiddelenwijzer helpt je op weg

Er zijn duizenden hulpmiddelen en handige producten op de markt voor ouderen of mensen met een beperking. Het grote aanbod maakt het lastig om de juiste keuze te maken en het is vaak onduidelijk waar iemand moet zijn voor een vergoeding. De Vilans Hulpmiddelenwijzer helpt hierbij. De Vilans Hulpmiddelenwijzer bevat meer dan 10.000 hulpmiddelen en geeft onder andere informatie over: waar een hulpmiddel voor te gebruiken is, de verkrijgbaarheid, de richtprijzen en de afmetingen. De Hulpmiddelenwijzer is een onafhankelijk product van kenniscentrum Vilans, te vinden op www.vilans.nl/hulpmiddelenwijzer.

Contactpersoon

foto Edith Hagedoren-Meuwissen

Edith Hagedoren-Meuwissen

Programmamedewerker Zelfredzaamheid en technologie

(030) 789 24 39 / 06 81 85 08 57 e.hagedoren@vilans.nl