Politiebond ACP

Effectief trainen met Train4Life

Train4Life biedt ACP-leden de mogelijkheid om te werken aan hun conditie en lichamelijke fitheid.

Train4Life biedt ACP-leden de mogelijkheid om te werken aan hun conditie en lichamelijke fitheid.

Train4Life biedt ACP-leden de mogelijkheid om te werken aan hun conditie en lichamelijke fitheid. Politiemensen kunnen hierdoor op een zeer effectieve manier snel fit worden en in een meer dan goede conditie blijven. Een ideale manier voor politiemensen om zich voor te bereiden op de Fysieke Vaardigheden Toets (FVT).

Het pakket van Train4Life bestaat uit een uniek online trainings- en voedingsprogramma met toegang tot een personal trainer via het internet. Het gaat hier om een functioneel en gevarieerd trainingsprogramma dat slechts 5 tot maximaal 25 minuten tijd in beslag neemt. Deelnemers kunnen zelf aangeven hoeveel keer per week zij willen en kunnen trainen. Een online personal coach van Train4Life geeft je een persoonlijk trainingsprogramma met de nodige leef en
-voedingadviezen. Maar wat houdt functioneel bewegen nu eigenlijk in?

> Functionele bewegingen zijn `natuurlijk' en vormen de basis van het menselijk bewegen gedurende de hele dag.
> Je wordt op deze manier snel fitter en sterker. > Functioneel bewegen is makkelijk, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van eigen lichaam(sgewicht).
> De oefeningen zijn overal uit te voeren (in de tuin, de woonkamer of de sportschool)
> De oefeningen bestaan uit kniebuigingen, duwen, trekken, reiken, aanpakken en (hard)lopen.

'Thruster'

Een voorbeeld van een functionele beweging is de zogenoemde `thruster' (zie de foto). Klik hier voor een kort filmpje van deze oefening. De `thruster' kort uitgelicht:

> Dit is een kniebuiging (squat) uitgevoerd met een kettlebell of zogeheten medicijnbal, die bij het strekken wordt uitgestoten (shoulder press).
> Je gebruikt de buigers en strekkers in armen en benen. > De romp wordt compleet getraind door de houding en het uitstoten van het gewicht.
> De `thruster' combineert kracht, snelheid, (functionele) lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Individueel niveau

Functionele bewegingen zijn belangrijk voor iedereen, maar zeker voor politiemensen die fit voor actie moeten zijn. Train4Life kenmerkt zich door veel gevarieerde trainingen op individueel niveau. De complete bewegingsketen komt aan bod en maakt de training eenvoudig, intensief en kort.

Aanbod ACP-leden

ACP en Train4Life werken samen en bieden politiemensen de unieke mogelijkheid om op hun eigen tempo en niveau aan hun fitheid te werken. Bestaande leden van de ACP krijgen 25 procent korting. Ga voor meer informatie en inschrijving naar: www.train4life.nl/acp
---

28/06/11 11:45

---