Gemeente Eindhoven

Minder zakkenrollen: Stadstoezicht helpt een handje!

Vorig jaar daalde het aantal gevallen van zakkenrollen in Eindhoven met 24 procent. In 2009 deden nog 911 mensen aangifte bij de politie van hun gerolde portemonnee. In 2010 waren dat 690 mensen, 221 minder.

Die dalende lijn willen gemeente en politie graag voortzetten. Dat kan alleen als inwoners ook de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om het zakkenrollers zo moeilijk mogelijk te maken. De stadstoezichthouders van de gemeente Eindhoven herinneren inwoners daar de komende weken nog eens aan, met een ludieke actie.

De laatste week van juni en de eerste week van juli lopen de Stadstoezichthouders op drukke (winkel) plaatsen in de stad en gedragen zich voor deze keer als zakkenrollers. Alleen halen zij niets uit de tassen van mensen. Ze stoppen er juist iets in! Een felgekleurd handje, met de woorden: dit had ook de hand van een zakkenroller kunnen zijn.

Het `handje', een flyer, verwijst ook naar de gemeentelijke website. Daar kan men tips vinden om de kans op zakkenrollen zo klein mogelijk te maken.