Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

28 juni 2011, Utrecht

------

Cao-resultaat voor werknemers in wasserijen en stomerijen

CNV Vakmensen heeft een cao-akkoord bereikt voor de 10.000 werknemers in textielverzorging. Het gaat om werknemers bij wasserijbedrijven en stomerijen, zoals Lips, Berendsen en Rentokil.

Willem Kruithof, onderhandelaar van CNV Vakmensen, is tevreden over het resultaat. "De lonen en de reiskostenvergoeding gaan omhoog én we hebben afspraken gemaakt over hoe we werknemers op een goede manier in deze sector aan het werk kunnen houden. Er komt meer aandacht voor de arbeidsomstandigheden. En ik ben met de kansen die jonggehandicapten en gedeeltelijk arbeidsongeschikten krijgen."

Tweejarige cao

Het gaat om een cao voor twee jaar, van 1 juli 2011 tot 1 juli 2013. De lonen gaan in die periode in totaal met 3,6 procent omhoog:
* 1 procent per 1 juli 2011

* 0,8 procent per 1 januari 2012

* 1 procent per 1 juli 2012

* 0,8 procent per 1 januari 2013

Er komt ook een onderzoek om meer functies te creëren voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten en jonggehandicapten. Verder gaat de reiskostenvergoeding de komende jaren omhoog en komt er een voorlichtingscampagne over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Verder bevat de cao afspraken om opleiding en ontwikkeling van werknemers te stimuleren. Bijvoorbeeld cursussen 'Nederlands op de werkvloer' en 'Pensioen in zicht'.

CNV Vakmensen legt het cao-resultaat positief aan de leden voor.


- - -