KNHS

Laatste selectiewedstrijd EK Landelijke Ruiters levert team op 28 juni 2011
Anouk van Gerven - Eye Catcher

ERMELO (KNHS) Chef déquipe Fried van Stiphout heeft afgelopen weekend tijdens de laatste selectiewedstrijd, de CIC** in het Belgische Arville, de Nederlandse selectie aangewezen voor het EK Landelijke Ruiters. Dit zijn Renske Kroeze (Biddinghuizen) met haar paard Sunny Girl, Anouk van Gerven (Chaam) met Prestige Z, Jenny van Rijsewijk (Oisterwijk) met Misty Brown, Simone Willems (Deurne) met Catwood Toy Toy, Edith Tuytelaars (Baarle-Nassau) met Ukkepuk en Judith Anssems (Prinsenbeek) met Whitestone.

De eventing titelstrijd op 2*-niveau vindt plaats in het Engelse Aston Le Walls van 3 tot en met 7 augustus.
Simonne Tuytelaars (Weelde) met Tip Top is als reserve aan het team toegevoegd terwijl Monique Hazeleger (Otterlo) met Toussaint nog een wedstrijd aangewezen krijgt om vorm te tonen. De meest ervaren amazone van de groep, Jenny van Rijsewijk, was in 2005 en in 2007 met Misty Brown ook al van de partij en zit nu weer in de selectie. Ook Edith Tuytelaars, Judith Anssems en Anouk van Gerven hebben al eerder meegedaan.

Voor chef déquipe Fried van Stiphout was de keuze niet eenvoudig. De wedstrijd in Arville was geen eenvoudige opgave en bracht een duidelijk schifting in de selectie. Van de 78 deelnemers kwamen er maar liefst 21 niet aan de finish. De Engelse parcoursbouwers hadden een zware 2-ster gebouwd met weinig alternatieven. Bovendien was de tijd zeer moeilijk te halen door de vele combinatiesprongen en het heuvelachtige terrein. Renske Kroeze toonde nogmaals haar vorm aan door met de zelf gefokte Sunny Girl als tweede te eindigen in een deelnemersveld van ruim 80 combinaties. Judith Anssems en Anouk van Gerven kwamen nog net in de prijzen met hun snelle foutloze ritten in de cross. Voor de overige geselecteerden was geen plaats in de voorste gelederen weggelegd.

De Nederlandse selectie bestaat uit de volgende combinaties: Judith Anssems (Prinsenbeek) Whitestone
Simone Willems (Deurne) Catwood Toy Toy
Anouk van Gerven (Chaam)- Prestige Z
Jenny van Rijsewijk (Oisterwijk) Misty Brown
Edith Tuytelaars (Baarle-Nassau) Ukkepuk
Renske Kroeze (Biddinghuizen) Sunny Girl

Reserve:
Monique Hazeleger (Otterlo) Toussaint
Simonne Tuytelaars (Weelde) Tip Top

Chef déquipe: Fried van Stiphout (Hegelsom)
Chef de mission: Gert Naber (Biddinghuizen)
Veterinair: Emile Welling (Blaricum)

Het EK Landelijke ruiters 2011 wordt van 3 tot 7 augustus gehouden in het Engelse Aston le Walls.