Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoemingen Erasmus School of Law

Drie nieuwe hoogleraren

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn drie nieuwe hoogleraren in de Erasmus School of Law benoemd.

Prof.mr.dr. M.J. van Ginneken is per 1 mei 2011 benoemd tot hoogleraar Internationaal ondernemingsrecht, in het bijzonder internationale corporate governance. Van Ginneken (1973) studeerde Nederlands recht bij de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij eerder als bedrijfsjurist en advocaat verbonden aan Akzo Nobel N.V. Philips International BV.

Prof.mr.dr. A.R. Houweling is per 15 juni 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Arbeidsrecht, in het bijzonder de grondslagen van een modern arbeidsrecht, vanwege het Erasmus Trustfonds. Houweling (1980) studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij op een rechtsvergelijkend onderzoek bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, waaraan hij nu als universitair hoofddocent is verbonden.

Prof.dr. R.W.M. Giard is per 15 juni 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Methodologie van de aansprakelijkheid, vanwege het Erasmus Trustfonds. Giard(1950) studeerde rechten en medicijnen bij de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 1986 bij de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en in 2005 bij de Facutleit der Rechtsgeleerdheid, waar hij een proefschrift schreef over de juridische theorie en medische praktijk. Gedurende zijn loopbaan is hij zowel werkzaam geweest in de medische wereld als bij de Erasmus School of Law, waar hij sinds 2005 universitair hoofddocent is.